בעיות תקשורת בזוגיות: פתרונות

תאריך פנייה: 01.12.2014 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
יורם
שתיקות כועסות
01.12.2014 • 00:17

שלום
לי ולאשתי (7 שנות נישואים+2 ילדים) יש זוגיות די טובה.מה שמפריע לי זה שלעתים באמת רחוקות צץ נושא כלשהו שגורם לנו להתווכח עליו. לא כל כך עקרוני מה נושא הויכוח, אלא התגובות שלה לויכוח עצמו.כשהויכוח מגיע לנקודה שלא נוחה לה, או כשהיא מבחינתה הבהירה את הנקודה שלה ולא מעוניינת לדון בזה שוב, או כשהיא מנסה להעביר מסר בעקיפין, היא פשוט מתכנסת ושותקת.זה יכול להימשך כמה שעות עד כמה ימים טובים. אם אני מנסה להעלות את הנושא וללבן אותו כדי לסגור אותו, כי לפעמים צריך תשובה בזמן מסוים למישהו, היא לא רוצה לדבר עלזהבמקרה הפשוט או לא רוצה לדבראיתיבמקרה החמור יותר.לרוב כשאני מגיע הביתה מהעבודה, אני נותן נשיקה לה ולילדים. במקרים האלו כשיש ויכוח ער כזה היא לא מעוניינת במגע כלשהו, "כי היא עדיין ברגשות עזים/כועסת".בפוסט של יועץ זוגיות מסוים ראיתי שהוא קרה לזה "אלימות רגשית". וזה באמת מרגיש לי ככה לפעמים.אני חייב לציין שאבא שלה התנהג (ולפעמים גם היום) אל הילדים שלו בצורה דומה, כששמעתי שבילדותם פעם הוא לא דיבר איתם שבוע שלם!!איך עוצרים את זה?איך לגשת לזה?????לרוב אני מנסה לא להתרגש ולתת לזה לחלוף עד שהיא תצא מה-ZONE שלה. אבל לפעמים זה בלתי נסבל. כמו עכשיו...תודה

ד"ר אורן חסון
חיפוש פתרון
02.12.2014 • 01:16

יורם יקר,
לא הייתי עוסק בכותרות, למרות הנטייה שלנו ללכת לכותרות, כי הכותרת "אלימות רגשית" בעיקר מובילה להיותך קורבן, אבל לא לחיפוש פתרון. יש לכם בעיה בתקשורת, ויתכן שבאמת, כפי שאתה מרגיש, היא מתקשה להתמודד עם אי הסכמות, ומעדיפה להאבק בהן בדרכה, שהיא שתיקה והתעלמות, או לא להאבק, אלא לכעוס ולהסתגר. זה מה שאתה מרגיש. האם זה קורה כי היא מרגישה שאין לה סיכוי בויכוח אתך? האם זה קורה כי היא מרגישה שממילא אתה לא מקשיב לה? האם זה קורה כי יש לה קושי בהתמודדות עם פגיעה וכעסים? - את זה אני לא יכול לדעת. אני מעלה את האפשרויות. האם זה יהיה באמת אחרת אם כאשר יש ביניכם אי הסכמה, תקדיש יותר זמן להקשבה? - אני לא יודע. זו אפשרות. בדוק אותה. ואולי כדאי שתלכו לייעוץ זוגי, ומשם, אם יש צורך בעבודה אישית איתך או איתה, יהיה קל יותר לעשות זאת בעזרת איש מקצוע. הן להבין מה באמת קורה, והיכן המצוקות שלה (את שלך אני קורא במכתבך), והן כדי לנסות ולפתור זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יוםר
חיפוש פתרון
02.12.2014 • 16:29

תודה על התשובה.
אחשוב על זה.

ד"ר אורן חסון
בדיקה עצמית
04.12.2014 • 21:35

יורם יקר,
אני שמח שזו תשובתך. חשוב לבדוק את עצמנו מדי פעם, גם כאשר הצד השני אינו מושלם. אשמח לדעת מה העלית בבדיקה העצמית הזו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083