התחלות אהבה: ניצוצות או שיגרה?

תאריך פנייה: 01.07.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
זוגיות
01.07.2006 • 01:32

שלום רב,
אני בת 28 ונמצאת במערכת יחסים עם מישהו כשנה וחצי. אנו גרים יחד כשנה.הכרנו דרך חבר משותף וכשרק נפגשנו לא עפו "ניצוצות" והקשר הלך והתהדק בהדרגה.אנו מאד דומים, יש לנו די הרבה במשותף ואנו מסתדרים טוב יחד. אנו אוהבים, דואגים ונהנים זה בחברת זה ואני מעריכה את זה מאד.למרות כל זאת, לעיתים אני תוהה האם יש משהו לא תקין בעובדה שלא הייתה התרגשות, תשוקה והתלהבות בתחילת הקשר ומצד שני אני חושבת שמה שחשוב באמת זה שמסתדרים, מתקשרים ואוהבים כי התשוקה נעלמת גם ככה עם הזמן..בקשרים קודמים שלי הייתה תשוקה רבה בעיקר בהתחלה ואולי אני לא רגילה לזה, מצד שני הם היו מאד שונים ממני וזה גרם לחיכוכים. מה שמביא אותי לתהות האם באמת ניגודים נמשכים זה לזה או שמא דווקא אלו הדומים זה לזה ?אז רציתי להתייעץ ולשאול האם זה מעיד על משהו שאולי לא תקין בזוגיות ? האם יכול להיות שהתשוקה לאו דווקא תהיה בהתחלה אלא תבוא בהמשך?תודה.

ד"ר אורן חסון
ניצוצות וברקים
04.07.2006 • 09:55

שרון יקרה,
אהבות יכולות להתחיל באופנים שונים. לפעמים זה מתחיל בהדרגה, כפי שקרה לכם, ולפעמים זה קורה עם הרבה אש וניצוצות, וגם אז זה יכול להסתיים עם הרבה מים קרים (במקרים הרעים) או עם דעיכה של הלהבות הללו וכניסה לשיגרה ולהתנהגות שאת מתארת בזוגיות שלך (במקרים הטובים). רק לעיתים נדירות הלהבות הללו נמשכות לאורך שנים רבות. בדרך כלל מדובר בעליות ומורדות גם של התשוקה.אם טוב לך איתו, ואם יש ביניכם משיכה, ואם המיניות טובה, אז גם אם היא ללא ניצוצות וברקים, את במצב טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083