התחלה של קשר: ציפיות מול מציאות

תאריך פנייה: 18.10.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
טל
מרחק
18.10.2005 • 18:01

שלום,
הכרתי בחור מקסים דרך העבודה.זו פעם ראשונה שאני מכירה וויזואלית ,פנים אל מול פנים בחור,שמעניין אותי גם מבחינה אינטלקטואלית וגם מבחינה פיזית.העניין הוא המרחק.הבחור גר באזור המרכז ואני באזור הצפון,נפגשנו פעם אחת וזה גם כשהוא היה פה בצפון מטעמי עבודה אז על הדרך הייתה לנו מין פגישה ראשונה רשמית שכזאת.הפגישה הייתה כל כך נעימה וכייפית שהשאירה לי טעם טוב לעוד...עדיין לא דיברנו על הנושא של המרחק ולמען האמת אני לא בטוחה שנגיע לדיבור הזה מאחר ואני מתלבטלת לגבי סיום הקשר לפני שהרגשות יתחזקו.לא ראיתי אותו משבוע שעבר והשבוע הוא נסע לנופש של שבוע,מרגע לרגע מתחזקת לי המחשבה שלמרחק יש משקל כבד בקשר הזה.הרגשות שלי מאוד אמביוולנטים.הייתי מעוניינת שתדריך אותי ותראה לי אולי כיוונים שונים לחשוב על הקשר הזה...

ד"ר אורן חסון
להחליף סיכוי קטן בסיכוי אפס
18.10.2005 • 20:29

טל יקרה,
ראי, לו היית מכירה אותו זמן רב, והוא היה מכיר אותך זמן רב, ובשל אילוצים הייתם צריכים להתרחק, זה היה סיפור אחר. במקרה שלכם, זוהי רק התחלה. למעשה, מה שקיים זה יותר ציפיות מאשר ידיעה. נפגשתם רק פעם אחת, ואת כבר מייחסת את היציאה שלו לנופש לשבוע למרחק ביניכם, וזה נשמע לי מוגזם ומוקדם. אני בטוח שכאשר אדם יוצא לנופש לשבוע, הוא מתכנן את זה זמן מה מראש. את לא יודעת עדיין אלו קשרים נוספים יש לו, אלו אהבות הוא עבר ומתי, וגם לא אם ועד כמה הוא נפגע ממישהי לא מזמן. כלומר, את כבר מייחסת את ההתנהגות שלו למה שביניכם, כאשר מה שהיה ביניכם הוא מעט מאד. לפיכך, סביר יותר שמה שיש ביניכם הוא יותר הציפיות שלך מאשר משהו ממשי. ושימי לב שכשאת כותבת ש"מרגע לרגע מתחזקת לך המחשבה ש..." הרי בעצם לא קרה דבר ביניכם בין "רגע לרגע", ולכן זה דיאלוג שהוא כרגע כולו בראשך, בין הציפיות לבין האכזבות.אם את רוצה שהקשר שלך איתו יתפתח, תצטרכי להתאזר בהמון סבלנות, וללמוד אותו לאיטו, ובקצב שלו. ובהחלט סביר שהקצב שלו איטי יותר, גם אם מאד מצאת חן בעיניו. ותשתדלי לא להפיל עליו את התסכולים שלך, בדרך, על כך שהציפיות שלך לא מתממשות בקצב שאת רוצה. זה כנראה לא יועיל לבנייה של קשר ממשי. ונסי בינתיים למצוא לך איזו חברה או איזו אמא לשפוך עליה את התסכולים שלך (בשיחות, התכוונתי רק לשיחות), כדי שלא תצטרכי לבטא אותם כשתדברי איתו.הפתרון האחר שהצעת, של סיום הקשר בעודו באיבו, הוא כמובן דרך שתפתור לך את הקונפליקט, ואת כאב הלב אם זה לא יעבוד. הצרה העיקרית בפתרון הזה היא שבזה את גם מחליפה סיכוי לקשר טוב, אפילו אם הוא סיכוי לא מאד גדול, בסיכוי אפס למימוש קשר הזה איתו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
טל
להחליף סיכוי קטן בסיכוי אפס
19.10.2005 • 23:48

העניין עם הדיאלוג עם עצמי ,אתה כל כך צודק.אני באמת מכניסה את עצמי למערבולת מבלי שיהיו "מים" או "רוח"...אני מודה לך על תגובתך..עזרת לי מאוד