התחלה קשה של קשר: טיפים והבנות
מנדי
חמוץ מתוק
⌄
ד"ר חסון היקר
שלום,יצאתי עם גבר המבוגר ממני בכחמש עשרה שנה (אני 25+) לדייט ראשון. לקראת סוף הדייט הוא אמר שכשהגיע למקום המפגש הסתובב וחיפש דוכן שוקולדים שהיה שם פעם אך לא מצא, ולכן הואמבטיחשבדייט הבא יביא לי משהו מתוק. כשנפרדנו לשלום אמר בצחוק "טוב אם תמצאי את הדוכן תגידי לי".הוא התקשר אליי רק כעבור חמישה ימים. אמרתי לו שזה לא עקבי ושאם הבחור לא מתקשר תוך יומיים הבחורה מבינה שהוא לא מעוניין ועשויה להמשיך הלאה. אמר ששומע את הרצונות שלי ולקח לתשומת לבו ולא יקרה שוב - והסכמנו להמשיך.כשנפגשנו פעם שנייה לא היה שוקולד, ואפילו לא אזכור בעניין. לי זה צרם מאוד. אני שונאת כשמבטיחים או אומרים משהו ואז שוכחים או מתנהגים כאילו לא נאמר. לא אמרתי דבר אך בעיניי זה בזוי מאוד, שפל. הדייט היה בסדר, צחקנו, לא הראיתי סימן לאכזבתי. לא אכפת לי היה לי אילולא דיבר על זה כל כך הרבה בדייט הקודם ואילולא הבטיח - מיוזמתו. לא ביקשתי הרי הוא זה שהעלה את העניין. יש לציין שהוא מבוסס זה לא עניין של כסף.בבית הקפה השאיר טיפ למלצר 40 ₪ על שתייה של 60. ייתכן וניסה להרשים אותי ולהראות שהוא לארג', אבל בי זה פגע להרגיז - אין בעיה לשים סכום כזה לטיפ, אבל לקנות לבחורה שיוצא איתה לדייט שוקולדיםשהבטיח להבסכום דומה -זה לא צריך. מזה הוא שכח או התעלם.מה דעתך ד"ר חסון, על מה זה מראה? והאם לדבר איתו על הנושא, ואם כן כיצד, שהרי צריך לדעת איך לעשות זאת בצורה נבונה. מה גם שלא הגבתי מיידית.בתודה רבה מראש!
ד"ר אורן חסון
התחלה קשה של קשר
⌄
מנדי יקרה,
זו תחילת קשר, וקחי בחשבון שאי הבנות הן דבר נפוץ מאד בשלבים כאלה. את עוד לא מכירה אותו מספיק, ויתכן מאד שבן זוגך לא התכוון ברצינות כאשר דיבר איתך על משהו מתוק, אלא התלוצץ וציפה שאת תביני את זה. לוקח זמן להבין זה את זה בתחילת קשר. בעיקר כאשר לצד אחד יש צד שובב ובלתי צפוי, שיכול להיות כולו עם כוונות טובות. קראי בבקשה את מאמרי:לשרוד את תחילת הזוגיות - גשר צר מאד.