התחייבות פחותה בקשר: מה עושים?

תאריך פנייה: 16.04.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אור
אהבה נכזבת
16.04.2011 • 17:57

שלום
יצאתי עם מישהו במשך חצי שנה. בתחילת הקשר הוא חיזר אחרי ואמר לי כמה שהוא אוהב אותי ורוצה להתחתן איתי ורוצה ילדים ממני. אחרי כשלושה חודשים בקשר הוא התחיל להגיד שהוא מפחד מחתונה ומהתחייבות. הוא מפחד לעשות את הצעד הזה. הוא רואה הרבה חברים שלו שלא טוב להם בנישואין ומפחד מזה. אחרי כמה זמן הוא אמר לי שהוא מבולבל ואל בטוח מה הוא רוצה ולא רוצה לפגוע בי כי הוא יודע שאני רוצה להתחתן ולהתקדם בחיים. לפני שבועיים הוא אמר לי שהוא רוצה שאני אמשיך הלאה. הוא רוצה לראות עם עצמו מה הוא מרגיש ומה עובר עליו ושהוא מבולבל ורוצה פרידה. אחרי כמה ימים שמעתי מחברים שלו שהוא לא מעוניין בי יותר ולא רוצה שום קשר איתי ורוצה שאמשיך הלאה. כששאלתי אותו הוא אמר שהוא מבולבל כרגע ושהוא מנסה להמשיך הלאה ושאני אעשה את אותו הדבר ושזה נגמר בינינו.אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי. אני כל כך אוהבת אותו ולא יודעת מה קרה פתאום. הוא אמר לי שאצלי הכל בסדר שאני מושלמת ושזה לא בגללי שזה בגלל שהוא מבולבל ושהוא לא רוצה למשוך אותי סתם. אנחנו בני 25. אמרתי לו שאני לא לחוצה לחתונה או משהו והוא אמר שאני צריכה לחשוב על העתיד ולא להימרח סתם.אני רוצה שהוא יחזור אלי. כל כך קשה לי ואני לא מצליחה להתגבר עליו. לא מצליחה להבין מה קרה ולמה הוא לא רוצה. איך אני מצליחה להתגבר עליו? האם הוא יחזור אלי? האם אני מגזימה עם הרגשות שלי אליו היינו יחד חצי שנה ואמרו לי שזה לא הרבה

ד"ר אורן חסון
בנייה והריסה
17.04.2011 • 01:12

אור יקרה,
אם את לא יודעת אם הוא ירצה לחזור אליך, ולך יש הרבה יותר מידע ממני, גם אני לא אוכל לדעת. אני רק יכול לנסות להעריך מתוך זה מה המגמה שלו. ולפי מה שאת כתבת, וברור לי שזה סובייקטיבי, המגמה שלו היא להתחייב פחות ופחות לקשר איתך.למה זה קרה? אני לא יודע. האם משהו בקשר שלכם לא מוצא חן בעיניו? האם זו דינמיקה של בנייה והריסה? האם מראש הוא אומר דברים ומתחייב רק כי זה עובד עליך וגורם לך להתאהב בו, אבל באמת הוא לא כזה, והפחדים שלו גוברים, או שאת לא מוצאת חן בעיניו עד כדי כך? – אני לא יכול לדעת. התאהבת בו, אבל זה לא מספיק לזוגיות. בשביל זה צריך שגם הוא יאהב אותך, והסימנים שהוא נותן לך הם לא כאלה.אם בסופו של דבר זה גם מה שאת חושבת, זה אומר שצריך להסיק את המסקנה ולהמשיך הלאה, למרות הכאב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083