אסטרטגיית חיים: בחירה ושיקולים
רגש
עיסוק
⌄
שלום
ד"ר, למרות שאינך מייעץ אלא רק בנושאי זוגיות אשמח אם בכל זאת תבחין בשאלה שלי.אני מעל גיל שלושים ומעוניינת לעשות הסבה וללמוד לתואר(אין לי כרגע אחר) אני עוסקת במקצוע שלא מספק אותי.אך בשל פרנסה.מה גם שיש לי ADD וחרדות שבעצם גרמו לי להמנעות מלימודים אינטנסיביים עד כה.בחרתי תחום שמעניין אותי ויכול לפרנס אותי. תחום מאוד תחרותי אמנם והרבה צעירים מוכשרים עומדים מנגד.אם אלמד ארבע שנים זה אומר:1.אצטרך לעזוב את העבודה והפרנסה(כי לומדים בוקר כל השבוע) 2. אצטרך לוותר על זמן לקשר 3.אגור אצל הוריי 4.אצטרך לוותר על השאיפות שלי לשנים הקרובות.5. אצטרך בסופם להמשיך לעוד שנה שנתיים להתנסות וסמינרים יתכן ולהתחרות עם צעירים רבים שכבר מנוסים בתחום.5. להקפיא בעצם את חיי ל4-5 שנים. אצא משם כשאהיה אולי בת 36.מול זה יש קורסי ערב, שמאפשרים לי לשמור על הפרנסה וללמוד יותר מסלולים, אך עדיין לא באותו עומק ויסודיות כמו בתואר.אודה מאוד לתשובתך!
ד"ר אורן חסון
אסטרטגיית חיים
⌄
רגש יקרה,
את שואלת אכן על בחירת אסטרטגיה לחיים ולא על יחסים זוגיים, מה שקצת מחוץ לתחום הפורום. כתבת את כל השיקולים הנכונים. הטילי למשוואה גם את צרכי החיים האחרים שלך, כמו בן זוג, ילדים, הצורך שלך להיות עצמאית, וחשיבות כל ההתנסות הזו וההסבה לסיפוק שיהיה לך מחייך בכל אחת מדרכי הפעולה העתידיות, ובסופו של דבר תצטרכי להחליט בעצמך.
רגש
כן, תודה עזרת
⌄
(הודעה ללא תוכן)