התחייבות לחתונה לאחר נתק - מה עושים?

תאריך פנייה: 16.04.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
טניה
מסובכת..
16.04.2012 • 18:50

שלום
ד"ר חסון,הייתי בקשר זוגי רשמי עם בחור בן גילי (25) כ-3 שנים. אנחנו מכירים מגיל צעיר (תקופת הצופים) והתחלנו לצאת רק אחרי הצבא.באיזשהו מקום הקשר בינינו לא היה האידאל, אנחנו אוהבים דברים די שונים ובוגרים שכלית בצורה שונה ואחרי השלוש שנים הללו קרה משהו שהוביל לפרידה סופית. במהלך שנה וחצי אחרי הפרידה נפגשנו מדי פעם, פעם בחודשיים בערך, לאיזה שבועיים, יוצאים, שוכבים וכשרציתי לדבר על חזרה ועל הגדרת הדברים בינינו- תמיד היה שוב פיצוץ ופרידה נוספת.אני לא מחשיבה את עצמי כקרבן ואני יודעת טוב לראות שאני עלולה להיפגע בכל פעם שאני חוזרת לקשר הזה, אבל בתוכי תמיד יש את התקווה הזו שבשלב מסוים הוא ייתן לאהבה שלו אליי לנצח את כל השיגועים האחרים ופשוט יישאר. אני יודעת שזה גם נשמע מאוד פתטי, אבל זה מעבר לכל רציונל אצלי ואני לא מצליחה לעבור הלאה.בין לבין כל זה היו 8 חודשים של נתק מוחלט ואז הוא חזר שוב. הבהרתי לו שאני רוצה הבטחה לחתונה אחרת אנחנו לא חוזרים והוא לראשונה דיבר ואמר שהוא מפחד מזה, הוא צעיר לדעתו למחויבות כזו והוא לא יודע מה לעשות. אוהב אבל חושש.. הייתי נסערת והלכתי מהפגישה פגועה מבלי שנסגר כלום. עברו כבר כמה ימים ללא התקשרות (נסיון אחד מצידו) ואני שוקלת ליצור קשר מחדש, לפחות לסיים את זה אחת ולתמיד.יש לך עיצות? אני בעצמי לא יודעת מה אני רוצה אז אשמח לשמוע את דעתך המלומדת.

טניה
ותודה כמובן!
16.04.2012 • 18:50

(הודעה ללא תוכן)

ד"ר אורן חסון
חשיבותה של רצינות
16.04.2012 • 22:15

טניה יקרה,
נדמה לי שזה לא ממש רציני ולא אחראי מצידך לבקש מבחור התחייבות לחתונה לאחר 8 חודשים של נתק ביניכם, שגם הם לאחר מריבות ופיצוצים. אני מבין את הרצון שלך להתחתן, ואני מבין שהוא בחור שאת נמשכת אליו, ושהיו לך ציפיות כלפיו כגבר שתתחתני איתו. אבל זה לא מספיק. את רוצה להגיע לסוף, אולי דווקא כי את לא בטוחה שהקשר ביניכם יעבוד. כי אם היית בטוחה בזה, היית יכולה לחדש איתו את הקשר בנחת, לתת לו להתחדש ולהתחזק, ולדעת שמה שיש ביניכם חזק מספיק כדי לשרוד שנה-שנתיים עד שחתונה תהיה דבר טבעי. ואם זה לא המצב, ואם את לא בטוחה שהקשר יכול להיות כזה, כנראה שמה שישנו ביניכם אינו מספיק כדי ליצור נישואים טובים. אני מציע לך לא רק להמשיך הלאה (ואני יודע שזה קשה, כי זה לוותר על תקווה), אלא בעיקר לחשוב לעצמך ועם עצמך מדוע את מוכנה להכנס לקשר של נישואים בקשר שעל פניו הוא מאד לא טוב. אולי התשובות שתתני לעצמך בכנות וביושר יעזרו לך בהמשך חייך לדעת טוב יותר מה את רוצה ואיך משיגים זאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083