התחייבות בקשר: פחדים וצרכים

תאריך פנייה: 03.07.2015 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נורית
אוהב אבל לא מתחייב
03.07.2015 • 23:35

שלום,
רציתי לשאול שאלה באופן כללי..
האם יתכן שגבר יאהב אישה, ולא ירצה עדיין להתחייב לה?
האם יש דבר כזה, שגבר מפחד ממחוייבות?
אומרים שכשגבר כביכול לא מוכן ו/או רוצה להתחייב, אז
זה רק תירוץ לכך שהוא לא באמת רוצה את האישה, ושהוא באמת אוהב,
אז שום פחד ממחוייבות, לא יעצור אותו.
מצד שני, אני יודעת שגם לגברים וגם לנשים יכול להיות פחד ממחוייבות
מכל סיבה שהיא.
מדובר בגבר בשנות הארבעים, גרוש טרי, שעבר גירושים ארוכים וקשים.
תודה

נורית
אוהב אבל לא מתחייב
04.07.2015 • 23:22

המשך:כשגבר אוהב אישה, הוא לא אמור לפחד מלהתחייב אליה. נכון?האם גבר שאוהב ו/או מאוהב באישה, יכול גם לפחד מהרגשות שהוא מרגיש, ולנסות לעצור אותם?..אני אוהבת מישהו כבר מעל שנה. גם הוא אוהב אותי, ומרגישה שיש לו רגשות חזקים כלפיי, אך הוא לא מקדם את הקשר לכיוון רציני, ואני לא יודעת מה לעשות,כי אני לא מסוגלת להגיד לו תכלס מה אני מרגישה כלפיו, וגם לא מסוגלת ליזום ולנסות לקדם את הקשר. אני חושבת שזה תפקידו, ואני מתביישת לעשות את זה, בכל מקרה.אשמח לחוות דעתך..

ד"ר אורן חסון
פרקי ב' הם עניין מסובך
06.07.2015 • 14:37

נורית יקרה,
השאלה היא לא כללית. היא תמיד פרטית, כי היא תלויה באישיות ובתנאים שלך ושלו.ואת צודקת. גבר שאוהב אשה לא אמור להתנהג כמי שהוא חושש ממחוייבות. מצד שני, גבר שיש לו פחדים וחששות כלכליים, או אחרים (למשל: שקשר חדש יבוא על חשבון הקשר שלו עם ילדיו - לא כתבת אם יש או אין לו ילדים או אם הוא חייב במזונות, וכמה יש לו כדי לאפשר להם ולעצמו להתקיים) - אמור להיזהר ולבדוק היטב כדי שלא ליפול עוד יותר עמוק כלכלית, או אולי רגשית.כל אדם שמתאהב אמור לא לפחד וללכת עם זה, והנה את פוחדת בכל זאת כאשר הוא לא מראה את המחוייבות שאת רוצה שיראה. אם את מאוהבת בו, האם את אמורה להכנע לפחדים ולעזוב אותו כאשר הוא לא מראה את המחוייבות שאת רוצה? אם את אוהבת אותו, האם את לא אמורה להישאר איתו בתנאים שלו - דווקא כי את אוהבת אותו ולכן אמורה ללכת עם הצרכים שלו?מה שאני מנסה לומר הוא שלפעמים יש לאדם צרכים מנוגדים. זה לא אומר שהוא לא אוהב אותך. יתכן שהוא כן, אבל לחצים אחרים וחרדות עלולים להשפיע עליו גם כשהוא מאוהב. גם עליך. האם החרדות שלך תהיינה חזקות מספיק כדי לעזוב אותו אם את לא מקבלת את מה שאת רוצה למרות שאת אוהבת אותו? - אולי. האם את יכולה למתן אותן כדי להישאר איתו בכל זאת? - אולי. האם הוא יוכל להתחייב בהמשך, כשיהיה יותר בטוח בקשר שמתגבש איתך? - אולי. תלוי באופי הקשר, ותלוי עד כמה הוא מעוניין, וגם עד כמה הוא ירגיש שהוא יכול לחיות בשלום עם האופן שבו את מקבלת אותו על פחדיו וחרדותיו.מתי תדעי? - קשה לדעת.קשר פרק ב', גם ואולי אפילו יותר כאשר מדובר בפרק ב' מצד אחד בלבד, ועוד יותר אם צד אחד מגיע עם ילדים משלו, רצוי מאד שיהיה בעזרתטיפול זוגי. לחצי בבקשה על הקישור, כדי לקרוא עוד קצת על הנושא.את כותבת שאת לא מסוגלת לומר לו מה את מרגישה כלפיו. זה טבעי, ויותר טבעי אצל נשים. לא קל להרגיש חשופה, וכאילו את מאבדת - לא את כבודך, כמו את היכולת שלך לקבוע משהו בזוגיות, כשאת היא זו שרוצה והוא לא (או לפחות כשזה מרגיש כך). במקום לומר לעיתים קרובות כדי שיידע, די אם תגידי לעיתים די רחוקות, וביתר הזמן פשוט תראי זאת בעזרת קשב ותשומת לב. הוא יבין ויידע, ולך זה יהיה קל יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נורית
פרקי ב' הם עניין מסובך
06.07.2015 • 21:32

תודה רבה לך על התשובה היפה והארוכה.יש לו שני ילדים, וכסף רב בוזבז במשך כל תהליך הגירושים.