התחייבות בקשר: מה הסיבה?
הדס
פרידה לאחר 3 וחצי שנים
⌄
שלום,
אנסה לתמצת.. אני בת 23, הייתי בזוגיות של 3+ שנים עם בחור שכיום הוא בן 26, והקשר בנינו הסתיים לפני כחודשיים.הזוגיות שלנו ידעה עליות ומורדות במיוחד בשנה האחרונה לקשר. בשנתיים פלוס הראשונות לקשר, היחסים בנינו היו מלאי אהבה הדדית אך מעט הרסנית מצידו, משום שהוא היה אובסיסבי לגבי, יש להוסיף שההורים שלו אהבו וקיבלו אותי מהשניה הראשונה, אך לא כך הדבר מצד המשפחה שלי, ואף אוסיף ואומר שניהלנו מערכת יחסים במשך כשנה וחצי ללא ידיעת הוריי. הבחור אהב אותי מאוד, הציק לו העיניין לגבי ההורים שלי ורצה שנעבור לגור יחד בדירתו ושאספר להוריי. כל זה הופר לאחר מעצר בית שהיה נתון בו במשך כחצי שנה בה תמכתי בו מאוד והוא גם טוען "שלא ישכח לי את זה לעולם". בסיום מעצר הבית נפרדנו לאחר שלא הסכמתי לספר על יחסינו להוריי וביקשתי עוד קצת זמן. לאחר הפרידה הוא הכיר בחורה שהיה איתה על מנת לשכוח אותי ולהתגבר על הפרידה, לאחר כ4 חודשים הם נפרדו, והשיחת טלפון המיוחלת לה ציפיתי כל כך הגיעה. חזרנו, והבנאדם היה שונה, כבר לא אובססיבי והאהבה שלו פחתה.לפני כחודשיים הציע שניקח פסק זמן(דבר שלא היה מתקבל על דעתו בזמן שהיה מטורף עליי) כדי לסדר לעצמו את המחשבות ולהבין מה הוא רוצה מעצמו בטענה שלא היה לבד כבר המון המון זמן ואני מצידי אמרתי שאני רוצה שניפרד.בזמן האחרון הוא מעלה כל מיני שירים, אנקדוטות והגיגים לרשת חברתית שקשורים לפרידה ואלינו ויודע שאני רואה אותם. אני מתגעגעת אליו מאוד ורוצה שהוא יתקשר ושירצה שנחזור, אך לבינתיים אין סימן ממשי לכך.מה עליי לעשות???תודה רבה רבה כי אני כבר מיואשת ..........
ד"ר אורן חסון
התחייבות
⌄
הדס יקרה,
במשך הקשר שלכם לא היית מוכנה להתחייב אליו (שההצהרה מול הורייך היא מרכיב משמעותי בזה), מסיבותייך שלך. אולי כי פחדת להתמודד איתם, אבל לו היית משוכנעת בכך שאת רוצה אותו ושזו החלטה סופית אצלך, היית עושה זאת. יתכן שזה מה שגרם לו להתרחק רגשית, מה עוד שלאחר מכן היה לו קשר אחר. כרגע, את רוצה אותו, אבל עדיין מחכה שהוא זה שיעשה את הצעד בעצמו. האם הוא יודע שאת רוצה? האם הוא יודע שאת מוכנה להתחייב הפעם? – כי אם לא, אולי הוא עדיין רוצה אבל עדיין שומר על עצמו מפני הפגיעה הבאה.
הדס
התחייבות
⌄
ד״ר חסון שלום,
אני מאוד רוצה לחזור להיות איתו
והוא מודע לכך שיש לי עדיין רגשות כלפיו,
יש להוסיף כי יש לו גם סיבות ״עקיפות״ ליצור שיחה איתי
בעקבות חוב כספי שיש לו, אבל איננו פועל לשינוי המצב
חוץ מהעובדה שכל הזמן הוא כותב באינטרנט שהןא לא יכול יותר, שנמאס לו
ומעלה שירים שקשורים אלינו..
מדוע איננו פועל לסדר את המצב??? האם מבחינתו זו באמת פרידה סופית ??
ד"ר אורן חסון
מה שבינך לבינו
⌄
הדס יקרה,
כפי שכתבתי לך, יכול להיות שהוא לא יודע הכל, ולא יודע עד כמה זה חשוב לך, ועד כמה את מוכנה הפעם להתחייב. ובהחלט ייתכן שאם לא תזמי ולא תדברי איתו, הוא גם לא יידע. וגם: אם לא תזמי, יתכן גם שזו אכן תהיה פרידה סופית, ואם תזמי, יש סיכוי גבוה יותר שלא. הרי את המחשבות שלו אני לא יכול לדעת. הוא יודע אותן הכי טוב, ואם את רוצה להיות בטוחה שאת מקבלת תשובה, תצטרכי לשאול אותו. ואם מישהו יכול להשפיע עליו לחשוב אחרת, זו את.