קינאה בזוגיות: איך להתמודד

תאריך פנייה: 19.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לין
קנאה
19.02.2012 • 21:40

הכרתי מישהו לפני כחודש. המישהו הזה הפך לחברבן אדם מאוד מיוחד, מאוד מוצא חן בעיניי, מחזק אותיכנראה גם אוהב, לפי מה שמרגיש לי , באמת שטוב לנו ביחד..שמתי לב, שהוא נורא קנאי. בכל מה שקשור אליילדוג, יצא לי לדבר עם שותף שלו לחדר על מבחן שקרבהייתה שיחה בת דקה, לשם השוואת חומר לימודכדרך אגב אמרתי לחבר שלי, " יצא לי לדבר עם משה על המבחן"וחבר שלי נורא הופתע.. אמר שמשה לא סיפר לו על השיחה הזוולמה בכלל אני מדברת איתו...כשיצא לי לספר לו על מערכות יחסים שלי שהייתי בהן בעבר, ראיתיעל פניו שהוא ממש סובל כשדיברתי עליי עם גברים אחרים.. -למרות שהוא ביקש לדעתהוא בחור חם מזג, קנאי בצורה קיצונית.. מעולם לא פגשתי כאלהזה קצת מעציב אותי.. אמנם אנחנו קשר טרי, ואמונה נבנית עם הזמןאך כאן מדובר באופי.. אם הקנאה תגרר לאלימות?איך אפשר להקל על התופעה הזו?מה עושים עם חבר קנאי ? איך עוקפים את זה? חבל שהקשר יהרסבגלל קנאה שכזו.. מיותרת ומגוכחתתודה על העזרה .....

ד"ר אורן חסון
קינאה ושליטה
20.02.2012 • 22:02

לין יקרה,
את צריכה לקחת בחשבון שקינאה עזה תרחיק אותך מכל חברייך וחברותייך. יש לה נטייה להשתלט עליך. זכרי שאהבה נמדדת בשני פרמטרים חשובים, האחד הוא הרצון להיות איתך, וזה כנראה יש לו, והשני הוא הרצון להייטיב איתך ולהיות קשוב לצרכים שלך. כאשר קינאה משתלטת על אחד מבני הזוג, הוא מתקשה לחוש בצורך השני (להייטיב עם בן או בת הזוג), כי המצוקה והחרדות משתלטים. קינאה זה דבר טבעי, אבל במידה, ובזוגיות נכונה יש צורך למצוא איזון בין הצרכים. במצב הנוכחי, נדמה לי שאת מתחילה להרגיש כיצד הקינאה שלו משתלטת גם עלייך. קינאה היא אמצעי חזק מאד להשתלטות על בן הזוג, ולא תמיד קל לראות זאת בגלל שהפרמטר הראשון של האהבה (הרצון להיות איתך) יכול עדיין להיות מאד חזק. וגם הוא סוג של שליטה. עכשיו יותר קל לך לבחור מה את רוצה, ואת צריכה להחליט אם זה באמת מתאים לך. קחי בחשבון שזה לא משהו שתצליחי למחוק דרך הצהרות שזה מגוחך. עם הזמן, ייתכן שתתמכרי לצורך הראשון של האהבה, ואולי תתאהבי ביתרונות האחרים שלו, אבל יהיה לך קשה יותר להיפרד, אם הקינאה והשתלטנות שלו לא מתאימים לזוגיות שאת מחפשת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083