הוא מחזר פחות ממה שאת רגילה
מתוסכלת
מרגש ומציק בו זמנית
⌄
לד"ר אורן חסון היקר.
ראשית כל תודה לך על הכל אין לך מושג כמה ידע אפשר לצבור מהתשובות שלך לאחרים וכמה עזרת לי בחיים גם בלי שרשמתי פה הרבה פעמים. אשתדל לתמצת ולנסות להקל עליך עקב העומס השורר פה.אני בחורה בת 22 די בוגרת לגילי בכל מה שקשור למערכות יחסים ולחשיבות שלהן. רוב חיי ביליתי בזוגיות ואפשר לומר שאני כמעט ולא מסוגלת להשאר ללא בן זוג וזה מאוד חסר לי כשאין לי.כעת יש לי בן זוג בן 25 במשך חודשיים , טיפוס נחמד חכם מצחיק יש תקשורת וכימיה מעולה. הבעיה היא שהתרגלתי ל"המון יחס" מהבני זוג הקודמים שלי, אני הייתי הנושא העיקרי בחייהם תוך שבוע שבועיים כבר לא היה את ה"קרח" הייתי אוהבת לשבור אותו מהר כי התחושה של ההתחלה לא כזאת נעימה לי ואני אוהבת לתת לאנשים וגם לי להרגיש בנוח.עם החבר הנוכחי זה רחוק מאוד ממה שהתרגלתי, ואולי התרגלתי ליותר מידיי יחס וזה מה שמושך אותי בו אבל גם קשה לי, ז"א הוא יכול להתקשר אליי פעם אחת ביום, לראות אותי פעם בשבוע וגם זה לשעתיים שלוש עקב כך שהוא לומד הוא מאוד עסוק ואני מאוד מתחשבת ויודעת שאני לא רוצה לחזור על אותן טעויות של הקשרים שהייתי בהם, כבר אין לי פרמטר ואני לא אוביקטיבית לומר אם היחס שלו זה בנורמלה או לא בנורמה עקב כך שהתרגלתי לאובר יחס.עם כל זה שזה נחמד שגם אחרי חודשיים אפשר עדיין להתרגש כמו דייט ראשון מצד אחד זה גם גורם להיסוס וסוג של עוד לא הכרתי את הבן אדם כי לא פגשתי אותו כל כך הרבה ולא מדברים כ"כ כשאנחנו לא נפגשים. אבל כשאנחנו נפגשים הכי טוב לנו בעולם.ניסיתי להגיד לו שדי מוזר לי שהוא לא כזה גורם לי להרגיש מחוזרת ושהוא מתגעגע וכ'ו אך לא מבין בכלל במה מדובר וטוען שפשוט אחרים היו משפילים את עצמם אם הם היו דבוקים אליי כבר בהתחלה.לשאלתי- אין לי מושג אם להתרגל למשהו שמוזר ולפעמים מעליב וגם לפעמים כיף . או פשוט לחתוך ולא להתפשר על דברים שאני זקוקה להם ? מתוסכלת מאוד...
ד"ר אורן חסון
כשהוא מחזר פחות ממה שאת רגילה
⌄
מתוסכלת יקרה,
תודה על המשוב!יש שלוש אפשרויות לפחות (שלדעתי הן העקריות): האחת היא שהוא מעוניין, אבל לא מאד. השניה, שהוא מעוניין מאד, אבל הוא לא טיפוס רגשי, ולא מראה לך את זה וגם לא מבין עד כמה חשוב לך לראות את הרצון והצורך שלו בך. השלישית, שהוא פגיע, ועסוק מאד בהגנות על האגו שלו, כי הוא חרד שמא לא יהיה זה ששולט בזוגיות. את חוששת מהאפשרות הראשונה, ואולי גם את חוששת מהשלישית, מה עוד שזו קצת מתנגשת בצורך שלך, שכנראה גם הוא דומה (לרצות משוב חיובי תמידי, כדי להיות יותר בטוחה שלא תיפגעי). את צריכה לחפש עוד סימנים, ולנסות לראות ולהבין מה מפעיל אותו יותר, ולנסות להבין דרך זה את הדינמיקה של הזוגיות שלכם.