התחייבות בנישואין: יעוץ לזוג צעיר

תאריך פנייה: 06.04.2012 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
דנה
התחמקות מחתונה
06.04.2012 • 09:11

שלום רב,
אני ובן הזוג שלי יד מזה שנה וחצי, חיים יחד מזה שנה ושלשה חודשים-בני שלשים. אחרי שנה הציע לי נישואין וזה אחרי הפעלת מכבש לחצים מצידי כמה חודשים קודם לכן והצבת אולטימטום. כאשר התחלנו לדבר על תאריכים, כל תאריך שדובר עליו, נדחה מצידו (ההורים שלי לא יכולים, אחי והמשפחה לא יכולה) ממש הלכנו לחפש אולמות ובסוף כשהגענו למצב שקיבלנו הצעה קונקרטית והיה צריך לחתום על חוזה הוא הודה שהוא לא מוכן עדיין לחתונה-לטענתו בגלל מצב כלכלי, הוא פתח עסק והוא רוצה שהעסק יתרומם קצת.קשה לי עם זה. אני לא רואה את הקשר בין מצב כלכלי לאהבה שלו כלפייולרצון שלו להתחייב כלפיי. לגבי ילדים אני מבינה, ולכן הבטחתי שעם ילדים נחכה קצת עד שהמצב הכלכלי ישתפר, אבל לגבי עצם החתונה אני פושט לא מבינה. אציין כי במסגרת המריבות על העניין, הצעתי לו שנעשה טקס ברבנות כך שהוצאתי מהמשוואה גם את ההוצאות על החתונה..(לא התכוונתי לזה באמת אבל רציתי לראות את תגובתו). וגם לזה הוא סירב. בסוף ביקש לדחות את החתונה לעוד שנה וחצי!.אציין גם כי ההורים שלו לא ממש דוחפים אותו להתחתן וחושבים שהרצון שלו להמתין הוא לגיטימי ושאני צריכה להבין ולעומת זאת ההורים שלי סבורים שעליי להיפרד ממנו-כך שמכבש הלחצים מצד ההורים לא עוזר בלשון המעטה.הוא כל הזמן אומר שהוא אוהב אותי, ושהפחד שלו מחתונה לא קשור אליי. יש לי בעיה אמיתית להאמין לו כי המעשים שלו אומרים אחרת.היה לנו ריב ענק ממש עכשיו, ואפילו החלטנו לעשות את החג בנפרד ושנעשה תקופת ניסיון של שבועיים. אני מפחדת שהמצב ימשיך ויתדרדר ויותר גרוע מפחדת שאם אמתין בסוף הוא יגיד לי שהוא בכלל לא רוצה להתחתן איתי .מה עושים במצב כזה? האם החשש שלי הוא לגיטימי או שמא אני מגזימה? האם אפשר לפתור זאת איכשהו לדעתך? או שמוטב לוותר?אשמח לכל עצה

ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי לזוג צעיר
08.04.2012 • 11:44

דנה יקרה,
את רוצה התחייבות שלו כבר עכשיו שכאשר המצב הכלכלי ישתפר תביאו ילדים ביחד. הוא אולי לא בטוח שהוא ירצה אותך בעוד כמה שנים, וזה מה שמלחיץ אותך. את רוצה לדעת כבר עכשיו שאת "מסודרת" בחיים. העניין הוא שנוצר גם מלכוד, שכן ככל שאתם רבים יותר, הוא יהיה פחות בטוח שהוא ירצה אותך גם בעתיד. זה עוד לפני כל העניין הזה שאולי יש לו קושי פנימי להתחייבות לנישואים. בודאי זה לא צורך עז כפי שזה אצלך.פרידה של שבועיים, או כל פרידה שהיא לא מסייעת. היא נותנת זמן לחשוב, ואולי אפילו תתן "שקט", שהוא מרגיש שהוא זקוק לו, ושאולי יתאהב בו. את חושבת שאולי זה יעשה את ההפך, ושהוא ירגיש עד כמה את חסרה לו. גם זה אפשרי, אבל פרידה היא חרב פיפיות – זה יכול ללכת לכאן או לכאן. אני חושב שהנכון ביותר הוא ללכת ליעוץ זוגי, כי לבדכם נכנסתם כבר לכמה מלכודות שאפשר היה להמנע מהן עם קצת הדרכה. ראי בבקשה את המאמר שלי על יעוץ זוגי לזוגות צעירים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
דנה
יעוץ זוגי לזוג צעיר
08.04.2012 • 12:19

תודה על העצה.האם לדעתך העניין הכלכלי הוא תירוץ? אציין כי הוא פתח משרד עו"ד לפני שנה ובאמת העסק לא מצליח כ"כ להתרומם.אבל בעיני זה רק דרך לדחות את החתונה. האם יש אפשרות שגבר אוהב אישה ורוצה להינשא לה אבל מבקש לדחות החתונה בגלל מצב כלכלי? יש חיה כזאת?ואני מנסה במקביל לשכנע אותו ללכת לייעוץ-בינתיים לא כ"כ הולך לי...הוא גאוותן ומרגיש שמישהו מבחוץ לא יכול לתת את הפתרון. איך לשכנע אותו?

ד"ר אורן חסון
חיות כאלה
09.04.2012 • 10:56

דנה יקרה,
יש הרבה חיות כאלה. אולי כי גברים, עדיין, מרגישים שהם צריכים לקחת אחריות כלכלית, ואולי גם שהם יהיו שווים פחות בעיני בנות זוגם אם הם לא יוכלו לעשות זאת.לגבי יעוץ זוגי – אולי תתני לזה זמן, ותשאירי את האופציה הזו ברקע. ואם הדברים מידרדרים, ועוד לפני שיחמירו מדי, אולי כדאי שתתחילי לבדך. יתכן שתצליחי, בעזרת הדרכה, גם להשפיע עליו, ויתכן גם שהוא יצטרף אחר-כך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083