התגרשות נכונה: מה לעשות?
מיואשת
בעיות בזוגיות
⌄
היי אני נשואה 3 וחצי אם 2 ילדים מאז שהתחתנתי אני מרגישה רע בקשר לבעלי אני לא בדיוק מסתדרת איתו ואני חושבת שהתחתנו מהר מידי אחרי 3 חודשים של היכרות הייתי מאוד רוצה לעזוב אותו ולהתחיל חיים בלעדיו גברים אחרים לא מענינים אותי כרגע אבל אני לא מסוגלת לחיות איתו הוא עובד כל השבוע ככה שאנחנו מתראים רק סופ"ש וגם אז יש מריבות וחיכוכים הוא אומר שהוא אוהב אותי אני לא מרגישה אליו כלום ולא יודעת איך להגיד לו את זה הוא אבא מצויין לילדים אבל אני מרגישה ריקה מהנישואין האלה הוא גם מתחיל להגביל אותי בכסף אף פעם אין עלי שקל. והוא מאוד קשור למשפחה שלו אני מפחדת לפגוע בו איך אני יגיד לו שאני לא אוהבת אותו ועד כמה זה ישפיע על הילדים שלי
ד"ר אורן חסון
איך להתגרש נכון?
⌄
מיואשת יקרה,
ראי, אם את משוכנעת שהאהבה שלך אליו נגמרה, ושהיא לא תחזור, ושאת מרגישה רע בזוגיות שלך איתו ושאין סיכוי שזה ישתנה, ושכל זה אינו נובע מכעס רגעי שלך כלפיו אלא תחושה כנה שיש לך כבר מספיק זמן כדי לדעת שזה אמיתי, אז הסיקי את המסקנות. אחרי הכל, במצב הנוכחי גם הזוגיות הנוכחית, לאורך זמן לא תועיל לילדים, כי הם יגדלו לאורה הדל של זוגיות קרה ומרוחקת.אי אפשר לעשות זאת ללא פגיעה. אם זה מה שאת רוצה לעשות, הכיני את עצמך. גם לתגובותיו, גם לכוח שתזדקקי לו, גם להתמודדות עם חברים ועוד יותר עם בני המשפחה שלך, ההורים האחים והאחיות, ולנסות לשאוב מהם כוח אם הם יכולים ויודעים לתמוך בך. ותצטרכי לדעת מה את רוצה ולתכנן היטב את האמירות שלך. להיות מוכנה לשאלה אם את רוצה ללכת ליעוץ זוגי, שכן יש להניח שאם הוא רוצה שתמשיכו להיות ביחד הוא יגיש זאת בפניך כאפשרות. בכל מקרה, למען הילדים וגם למענך אני מציע לעשות זאת עם הרבה כבוד הדדי, ועם המחמאות הראויות לו כאב.ומעבר לכך, אני מציע לך לקרואמאמר שכתבתי על הצד השני – פניה לגבר שאשתו החליטה להתגרש ממנו. ההבנה של מה שעלול לעבור עליו תעזור לך אולי להבין איך לגשת אליו, ומה לא לעשות. אמנם המאמר מיועד לגברים, אבל אשמח אם תשיבי לי מה עושה המאמר הזה לך, כמי שנמצאת בצידו השני של המתרס.
מיואשת
איך להתגרש נכון?
⌄
קודם כל תודה על ההתיחסות,קראתי את המאמר כל כך נכון ואמיתי אני יודעת את זה מפעמים קודמות שהעלתי את נושא הגירושין על הפרק תמיד זה היה אחרי מריבה וסערת רגשות אני חושבת שאני ינסה את זה באמת בדרך מכובדת ונראה לאן זה יתגלגל כי אני יודעת שתמיכה מהסביבה לא יהיה לי אנחנו משפחה דתית וכל עוד אין אלימות אף אחד לא רואה סיבה אחרת לגירושין. אבל תודה רבה לך !