בעיות בזוגיות: מה קורה?
כפיר
מיניות בקפאון
⌄
שלום
ד"ר חסון. שמי כפיר, אני בן 33, נשוי כשנתיים ואבא לתינוקת מקסימה בת כשנה וחודש. הנישואין שלנו טובים, אנחנו אוהבים ויש בינינו תקשורת מאד פתוחה וחשופה. הבעיה היא שהמיניות שלנו במשבר מתמשך. בחודש הראשון בינינו היה טוב, למרות שכבר אז התגלו סימנים של חוסר שביעות רצון מצידה של אשתי. היא הרבה יותר מנוסה מבחינה מינית ממני וזה הפריע/מפריע לה. אך זו היתה רק תחילתה של דרך המהמורות. לאחר חודש נכנסנו להריון, שהוביל להפלה טבעית לאחר ארבעה חודשים. חודשיים לאחר מכן נכנסנו להריון שני שעבר בהצלחה ולאחריו נולדה ביתנו. בתהלך כל התקופה אחרי החודש הראשון יחסי המין שלנו התקיימו בתדירות נמוכה מאד, עם המון אשמה, אכזבה, כעסים, חוסר תיאום ציפיות, מה שמוזר כי שאר התקשורת שלנו, עם הקשיים שבה, טובה בכללי, ומשתפרת כל הזמן במקומות בהם אנו מודעים ועושים עבודה אישית וזוגית. בכל מקרה, מאז הלידה, והרבה אחרי ההשפעה ההורמונלית, וללא קשר הכרחי להנקה, אשתי נסגרה כמעט לחלוטין למיניות. היא מודה שאין לה כל משיכה אלי כרגע למרות שהיא מאד אוהבת אותי ורוצה לחיות איתי ולקיים זוגיות לעוד שנים רבות. אנחנו משתתפים במפגשי זוגיות כבר זמן רב, אך זה מקדם אותנו רק מעט מאד. היא סגורה כלפי. לאחרונה היא הציעה שנחפש, כל אחד, מין בחוץ, מחוץ לקשר. היא מרגישה שזו תקופה כזו, ויעבור זמן וכנראה שוב היא תרצה אותי. אני מאד מאד מתוסכל, מרגיש לבד בטירוף בעניין הזה ולא יודע איך להמשיך מכאן.
ד"ר אורן חסון
קיפאון בפנים, חמסין בחוץ? -לא טוב.
⌄
כפיר יקר,
לא ברור לי מה בדיוק קורה לה מבחינה רגשית ונפשית. גם לא ברור לי אם היא מציעה לחפש מין בחוץ כדי לתת לך חופש (כדי לשחרר את עצמה מרגשי האשם כהיא מתקשה להתקרב אליך מינית) או לעצמה, כי היא מרגישה שהיא זקוקה לזה ולא יכולה לעשות זאת אתך. המקרה האחרון הוא יותר בעייתי, מבחינתך, כי הוא אומר שהיא כן מינית, אבל לא רוצה לעשות זאת אתך. הראשון אומר שיש לה בעיה עם התחושות המיניות שלה.הסיפור הזה של נישואים פתוחים אינו טוב, ובודאי לא כאשר אתה מגיב כפי שאתה מגיב. זה עלול להיות כמו לומר כלפי חוץ משהו אחד, כאשר בפנים מרגישים משהו אחר. אני לא חושב שתעמוד בזה. לכו לטיפול מיני. אתם חייבים לעצמכם לדעת מה קורה. ואם היא באמת מחוייבת לך, כפי שהיא אומרת, ולזוגיות ארוכה, זה צריך להיות חלק מהעניין.