התגרשות: איך מקבלים את ההחלטה?

תאריך פנייה: 19.02.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שרון
האם להתגרש
19.02.2013 • 14:35

שלום
אנו נשואים 12 שנה + שני ילדים .(10+6)שנים שאין בנינו כלום .לא תקשורת , לא חברות ,לא זוגיות .המצב מוביל למתח וכעס ומרמורהתחושה מבחינתי שכבר אין אהבה .אין לי רצון לעשות שום דבר יחד .לא יציאה לא נסיעה כלום .טוב לי שכל אחד בפינה שלו . שני אנשים שגרים יחד .כרגע במצב של משבר אמון קשה החלטתי להתגרש .יחד עם ההחלטה אני מצליחה לשנות את דעתי כמה פעמים ביום .תחושה של צער עמוק מקננת בתוכי .המחשבה של כל אחד בנפרד לרגעים אפילו לא נתפסת ליאחרי כמה שעות או יום ההחלטה להתגרש נראית לי הכי נכונה .איך אפשר להחליט ?

ד"ר אורן חסון
איך מחליטים אם להתגרש?
20.02.2013 • 14:26

שרון יקרה,
ההחלטה להתגרש זו החלטה לא פשוטה. ההתלבטות שיש לך היא התלבטות טבעית לפני שמחליטים להיפרד. אבל לא החלטת גם כי את עוד לא בטוחה אם ואיך אפשר ליצור ממה שיש לכם זוגיות טובה יותר. את זה אפשר לדעת אם תלכו לייעוץ זוגי, שבו תנסו להחיות מחדש את מה שכבר אין בכם שנים. ואולי בשל כעסים, כי כאשר כועסים, וכאשר סוחבים טינה לאורך זמן, קשה מאד להרגיש אם נותרה אהבה. הסרת החלודה (הטינה וחוסר האמון) תאפשר לכם לדעת כמה אהבה ודאגה הדדית ורצון לאינטימיות נשארו מתחת.אם לא תעשו זאת, מן הסתם ההחלטה תתגבש אצלך או אצלו בעוד זמן מה, כאשר תהיי בטוחה יותר שהאלטרנטיבה, חיים ללא נישואים, טובה יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083