התגברות על קינאה בזוגיות

תאריך פנייה: 22.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איליי
קנאית
22.05.2006 • 19:05

היי,אני קנאית!!!!! ולא יודעת איך להשתלט על הקנאה שאוכלת אותי וגורמת לי לויכוחים מיותרים עם חבר שלי (שנינו בשנות אמצע ה- 20 לערך)בכל פעם שאני רואה אותו אומר שלום למישהי או סתם מדבר אני פשוט מתחרפנת בתוך תוכי ולא יכולה לשמור את זה בבטן ואומרת לו שזה מפריע לי למרות שזה לא אמור להפריע לי כי זה רק עניין של להגיד שלום למישהי או דיבורים בנוגע לעבודה ומה שקורה שאני מתפרצת בכל מיני יציאות ובסוף זה נגמר בריב.אני יודעת שהוא חשב להציע לי נישואין אבל הקנאה שלי מרחיקה אותו ממני.אני לא יודעת מה לעשות? האם לחשוב על זה שאין לי ממה לקנא כי הוא אותי הוא בוחר לשאת לאישה ושבעצם הבנות האחרות הן אלה שצריכות לקנא ממני?תודה.

ד"ר אורן חסון
להתגבר על קינאה
26.05.2006 • 14:29

איליי יקרה,
את אומרת בעצמך שאת קנאית מאד במקום שבו את לא אמורה להיות כזו, ולכן את יודעת איך את אמורה להרגיש, רק לא מסוגלת לעשות זאת. לפיכך, אולי הדבר הנכון לעשות הוא לתרגל את עצמך שלא להיות קנאית דווקא בתנאים שמעוררים את קינאתך. לאפשר לו להיות במקומות שמהם את חוששת, לדבר עם נשים שאת פוחדת שידבר, ובעצמך לדבר על זה פחות, אם בכלל. אם את צריכה תרגילים מדורגים ברמת הקושי שלהם, עשי זאת. כלומר, התחילי מקטן, והמשיכי משם למקומות וזמנים שבהם את מרגישה שאת קנאית יותר. אני יודע שזה לא קל, כי זה פועל בדיוק בכיוון ההפוך לאינטואיציה שלך, אבל כמו שאת יודעת, דברים שהם אינם קלים, יש לתרגל. ואת לא יכולה לתרגל אי-קינאה כאשר שניכם בבית לבד. הדרך לתרגל התגברות על קינאה היא רק במצבים שבהם את בדרך כלל כן מקנאה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083