התאמת זוגיות: מדוע את ממהרות?
ל
קשר חדש
⌄
שלום
ד"ראני בת 25.לאחרונה התחלתי קשר חדש (רק 3 שבועות). היו לי כבר 2 קשרים קודמים שלימדו אותי הרבה, וגם עברתי שינוי חיובי בכל גישתי לחיים בשנה האחרונה. הקשר הנוכחי התחיל מאוד יפה ומאוד זרמתי והשתדלתי שלא לחשוב ולהתלבט ולסבך יותר מידי. אבל אני רואה שלפעמים אני לא מצליחה להתאפק ואני שוב מתחילה עם ההתלבטויות וכל הזמן מחפשת דברים שליליים ומחפשת בחור שיהיה ע"פ קריטריונים ברורים ואם חס וחלילה הוא לא עומד או ממלא אחר איזה תכונה מהרשימה הדמיונית הזאת אז מיד אני מתבעאסת ומתחילה להתלבט ולהתעצב. למה אני לא מצליחה לזרום ולקחת את הכל בקלות ולהבין שלא הכל בחיים הולך ע"פ דרישות מוגדרות מראש. מובן לי שלא אוכל למצוא בחור שהוא כמו בובה יהיה מושלם ויתאים לתמונה שיצרתי בדמיוני. אני מאוד מפחדת לקלקל כי סך הכל הבחור הזה ממש נחמד וכיף לנו ביחד והוא מכבד אותי ואין בו בעצם שום דבר רע. מה אפשר לעשות כדי לא לקלקל ולא להרוס? איך אדע גם שהוא אכן מתאים לי ושאני לא סתם מתלבטת..? איך אדע מתי אוהב אותו באמת ולא סתם אקשר אליו?תודה
ד"ר אורן חסון
למרות הוא הוא, ובגלל שהוא הוא
⌄
ל יקרה,
את שואלת מדוע את כזאת, וגם נותנת תשובה. היא מגיעה דרך השאלה שלך "איך אדע שהוא אכן מתאים לי?" ואני חושב שהלחץ שלך, והבדיקות המהירות שאת עושה, והביקורתיות שלך נובעים כולם מאותו מקור: את ממהרת להגיע לקשר קבוע. את חרדה מלבזבז זמן. אז את רוצה לדעת את כל התשובות כבר בהתחלה, כדי שלא תבזבזי זמן. הקושי הוא, כמובן, שזה לא כל כך עובד כך. ראשית, משום שלוקח זמן ללמוד אדם, על המורכבות הנדרשת לקראת נישואים, על עמידה בלחצים, על האהבה שלו אליך, על המשיכה שלך, על ההבטים הכלכליים והמיניים, על הנוחות שלך להיות איתו בחברה ועם המשפחה. שנית, זה לא עובד כך כי הסיכוי שתצליחי למצוא גבר שיתאים בדיוק למקום הריק בתצריף שלך, ממש קטן. הוא יכול להתאים בדברים רבים, אבל לא בכל. הוא יכול להתאים במרכיבים מסויימים ב 90 אחוזים, ואולי אפילו ב- 100 אחוזים, אבל יש מרכיב אחר שבו הוא מתאים רק ב- 30 אחוזים. לוקח זמן ללמוד את כל אלה, ולבסוף, תמיד, להחליט שאת מוכנה לחיות איתו על הטוב והרע שבו. ולכן, הגבול שבין "אוהב אותו" לבין "סתם אקשר אליו" הוא מאד רחב, ועם המון גוונים של אפור, וגלים, וים ושמיים. לא תמיד תוכלי לדעת היכן את בין כל אלה. הדבר הטוב ביותר שתוכלי לעשות לעצמך בשלב מסויים הוא לומר לעצמך שאת שלמה עם ההחלטה שלך, למרות שהוא הוא, ובגלל שהוא הוא.
ל
תודה רבה על התשובה :-)
⌄
וכמו תמיד גם הפעם עזרת לי והארת לי את דרך הראייה והחשיבה ! תודה :)