תקשורת לקויה בזוגיות

תאריך פנייה: 06.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירה
בעיית חמה
06.12.2006 • 09:48

לד"ר חסון בוקר טוב,בעבר התייעצתי איתך לגבי בעייתי אתן לך תזכורת קצרה-אנו זוג נשויללא ילדים,כאשר רוב הוויכוחים שלנו הם סביב אמא שלו,מהיום שהתחתנואמא שלו חוץ ממריבות והשפלות ועשיית רע,לא עשתה שום דבר טובוזהו דפוס התנהגות אצלה,בעלי טוען שהיא תשתנה אבל כידוע אנשים לא משתניםובעלי לא מבין זאת,למרות רצוני להתרחק ממנה ,בעלי מנסה לכפות אותה עליידבר שמביא למחלוקות קשות בינינו,בעבר השבת לי לשמור איתה על "יחסים קונקרטיים"אך אני ובעלי מפרשים יחסים אלו בדרכים שונות,אנא הסבר לי למה בכוונתך ל"יחסים קונקרטיים"?אשמח לקרוא את תשובתך.....

ד"ר אורן חסון
האשמות הדדיות?
07.12.2006 • 14:54

מירה יקרה,
חבל שלא נתת לי קישור, או לפחות תאריך לשאלה הקודמת שלך. אני מתקשה לזכור את השאלה, ולכן גם את תשובתי. אבל באשר לשאלה שלך, אני מניך שהאיש שלך מבקש ממך להיות אדיבה ונדיבה כלפיה, ושבעקבות כך היא תשתנה, ואת לא נותנת אמון בתהליך, ונפגעת בכל פעם מחדש. קשה לי להעריך את עוצמת הפגיעות שאת מקבלת, ולכן גם לא אוכל לדעת אם את רגישה מדי וסלחנית פחות מדי, או שאת מאוווד סבלנית, והגעת לגבול שאף אחד אחר לא יוכל לעמוד בו בגבורה כמוך.ואגב "קונקרטיים", אני מניח שכתבתי אולי קורקטיים, שפרושו, "להיות בסדר". לעשות את מה שצריך, להיות מנומסת, ולהסתפק בזה. "קונקרטיים", אם זה מה שכתבתי, פרושו להיות ענייני בכל שלב לפי הצורך. שזה בעצם כמעט אותו הדבר. אבל כל זה מחזיר אותנו לגבול שבין הפגיעות בך לרגישות שלך. ועוד יותר חשוב, כל זה מחזיר אותי לתקשורת בינך לבין בן זוגך, שאינה עובדת כראוי. העובדה שאינכם מצליחים להגיע לפשרות בעניין הזה היא זו שמדאיגה מכל. ואם שניכם קוראים זאת, אני מעריך שכל אחד מאשים את השני בתקשורת הלקויה ביניכם, ואם זה נכון – כאן הבעיה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083