התאמות רגשיות ואינטימיות בזוגיות

תאריך פנייה: 11.04.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ירדן
פורנו בזוגיות
11.04.2013 • 17:02

שלום,
מה שלומך? אנחנו זוג נשוי כשנה וחצי. יש לי מקרה מסויים שמעט מפריע לי אך אינני יודעת להצביע בדיוק מה מפריע לי בו. אני עכשיו במצב פיזי שלא יכולה לקיים סקס וכך גם בעלי ( אך בלי שום קשר למצב הפיזי) על מנת שבעלי יגיע לסיפוקו הוא מספק את עצמו דרך אוננות בפורנו בעוד אני לצידו נוגעת בו. היה לי קשה כי הוא מנסה להגיע לסיפוקו על ידי אוננות על אישה אחרת ולי היה קשה לנסות לקחת חלק בלגעת בו מעט כי מרגישה שזה הוא והפורנו, זה מעט הרתיע אותי כי אני רואה את בעלי מגיע לסיפוק מאישה אחרת . לא יודעת להגדיר אך זה גרם לי להרגיש מלוכלך, לא טהור וכאילו מעדיפה שאולי יעשה לבד מה הוא צריך אותי?! דבר נוסף אני אישית מעדיפה להמנע שנראה פורנו כי זה מרגיש לי עזרה למיניות שלנו . אשמח לעצה ולהארה כי בעצם ראיית הפורנו שלו הוא על נשים אחרות שבעצם גורמות לו לפנטזיה ואני לידו מרגישה במקום מגעיל ולא שותפה לזה כי לראות אישה שקופצת אותי זה לא מגרה ובטח מוזר לי לנשק אותו בפעילות שלו והוא מאונן על אחרות . כל זה מגעיל בעיניי לא יודעת איך להסביר זאת .

ד"ר אורן חסון
התאמות רגשיות ואינטימיות
16.04.2013 • 01:22

ירדן יקרה,
הסברת זאת יפה. התחושות שלך הן סיפור קצת מסובך, כי מצד אחד, אפשר לומר "אבל את צריכה להבין אותו, ואולי להשתתף איתו בסיפוק המיני שלו", אבל מצד שני, את מרגישה את מה שאת מרגישה, ולא פשוט לך לעשות זאת גם אם תרגישי אשמה כשאת לא.אבל הסיפור נראה לי אפילו קצת יותר מורכב מזה, מכיוון שאני מבין שכרגע מדובר בכך שאת עוזרת לו להגיע לסיפוק, אבל מבלי שאת עצמך מגיעה לסיפוק בעזרתו (גם אם אין קיום יחסים מלא). במקרה הזה, אני חושב שנכון יותר שהוא יעשה את מה שהוא רוצה לבדו, בלי שאת תקחי חלק בזה, ובזמנים שהוא בוחר מבלי ליידע אותך. אלא אם את רוצה, בשל הרצון שלך להשתתף איתו בחוויה שלו, להיות חלק מזה. וזה יכול להיות בעזרת פורנו, אבל לא חייב. האם הוא לא יכול להתענג עם עצמו כשהוא רואה אותך, או מרגיש את גופך העירום בגופו ובידיו, ואת נוגעת בו? למיטב הבנתי, אם את רוצה להשתתף איתו, אין סיבה שלא יוכל להתרגש גם ממך, אלא אם הבעיה הפיזיולוגית שאת מדברת עליה מפריעה לך להיות חלק מזה. כך או כך, חשוב שלא תאבדו את הקירבה האינטימית ביניכם. נכון שהדרך שבה אתם עושים זאת היא כזו שיוצרת אינטימיות, אבל אולי רק אצלו. כי אם את מרגישה רתיעה כתוצאה מכך, אז אולי לא השגתם את מה שרציתם. נסי לחשוב על הנקודות הללו, ולחפש התאמות לשניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083