גבולות בקשר: מה לעשות?
נטלי
גבר לא יציב ולא מובן
⌄
אחהצ טובים דר חסון,אני בת 28 ויש לי מישהו גדול ממני בשנתיים אך אנו לא בדיוק זוג, זה בתהליכים אבל כרגע אני לא רואה שהוא עושה בדיוק משהו בעניין כי הוא כל פעם מתקרב ומתרחק. הוא יכול להיות קרוב אליי ולהתקשר הרבה שבועיים שלמים ואז להיעלם טוטאלי לשבוע מבלי לשמוע אותו ולראותו. ממה שאני רואה זה לא ילך ואני שוקלת לחתוך את זה...הוא לא ככ יציב ולא רק איתי.. וכנראה שאני אחתוך ממנו בקרוב.. אבל מה שרציתי לשאול אותך לגבי סיטואציה שקרתה:במקרה חברה שלי נתקלה בו ברחוב לפני כמה ימים והוא היה עם מישהי אחרת ויכול מאוד להיות שזאת ידידה קרובה אני לא בטוחה בכך... א-ב-ל כשהוא ראה את חברה שלי היא סיפרה לי שהוא נורא נורא נלחץ! היא ראתה על פניו שהוא פתאום היה בשוק ולחוץ מאוד ואין בניהם דיבור כלל, מכירים בפרצופים. היא סיפרה לי זאת ואני תוהה מה זה אומר בעצם? ממה יש לבחור הנל להילחץ? אני ישר חשבתי שאולי הוא יוצא עם מישהי אחרת.. וגם לא שמעתי ממנו שבוע ימים אבל הוא לא טרח ליידע אותי מה קורה.. הוא גם רוב הזמן עובד המון שעות.. אבל להרים טלפון משהו מינימלי כלום... ממה לדעתך הוא נלחץ? שאולי היא תספר לי שהיא ראתה אותו? ואז מה? ומה כדאי לי לעשות בנוגע אליו לפי מה שסיפרתי לך.. ? מצד 2 אם הוא בקטע שלי טבעי לו להילחץ זה אומר שהוא בעניין שלי ומפחד אולי שהיא תספר לי ? אבל הוא נעלם לפעמים אז זה מה שלא מובן לי בדיוק.אשמח לייעוץ ודעה.תודה רבה לך
ד"ר אורן חסון
הכל קשור להצבת גבולות שלך
⌄
נטלי יקרה,
קשה לי לדעת מכאן אם רק את היא זו שרואה את הקשר ביניכם כ"זוג בתהליכים", או שגם הוא. אני אפילו לא יודע אם הלחץ שחברתך ראתה בו הוא לחץ אמיתי או לחץ שהיא דמיינה.אבל אני כן רואה שהוא נעלם ממך מדי פעם. האם בגלל שהוא רואה בך את האחת שלו ורק רוצה לחגוג חגיגות אחרונות לפני ההתמסדות? האם בגלל שהוא לא רוצה מספיק? האם בגלל שהוא רוצה רק לצורך קשר מיני, ולשמור עליו לאורך כמה שיותר זמן עד שזה ייגמר? – כל אחת מהאפשרויות הללו יכולה להיות נכונה, ועוד כמה נוספות.תצטרכי מתישהו לשים את הגבול, ולפתוח את העניין איתו ולשאול מה הוא רוצה. וגם, בדרך, להבהיר לו שאם קשר איתך, א. זה קשר בלעדי, ו-ב. קשר משמעותי יותר ללא העלמויות בדרך, כפי שאת חושבת שקשר צריך להיות. מתי זה ה"מתישהו" הזה? – תצטרכי לסמוך על האינטואיציה שלך, כי אין לך כלים ממשיים אחרים (כלומר, "ידיעה" ברורה של המצב).
נטלי
הכל קשור להצבת גבולות שלך
⌄
שלום
שוב ותודה על המענה.בעיקרון לא רק אני רואה את הקשר ב"תהליכים" מפני שדיברנו על נושא זה מלפני כמה שבועות והאמת שהוא זה שפתח את זה ואמר לי שהוא דיי רוצה רק שכל פעם משהו עוצר אותו או שהוא מבולבל כי הוא לא סגור על זה ב100%, כמו שאמרתי הוא אינו יציב ואף פעם לא בדיוק היה סגור על עצמו על מה שהוא רוצה בנוגע למערכות יחסים ולא רק איתי אלא גם עם אחרות, הוא ניסה לצאת עם עוד בנות וגם לא היה סגור על עצמו. הוא תמיד במין אי וודאות/סימן שאלה כשהוא נכנס לקשרים באופן כללי לכן אמרתי שלא רק איתי.אני פשוט בתקופה האחרונה הייתי האחת שהוא היה שם איתי וניסה... אבל כן פתאום יש ריחוק מסויים ממנו וכנראה שהוא שוב אינו סגור על עצמו. אני יודעת שהוא איננו חוגג חגיגות אחרונות לפני התמסדות, למעשה אינני יודעת אם הוא בכלל בנוי להתמסדות והכל בגלל החוסר יציבות הזאת ובאמת שאני מנסה ועדינה איתו, לא מקשה ולא מלחיצה אבל הוא פתאום מחליט לבד להתרחק ממני ככה פתאום אחרי ששבועיים רצופים הוא מתקשר כמעט כל יום ולא קרה משהו ספציפי. לא קרה כלום בעצם. היינו קרובים ואני מרגישה עכשיו שזה נגמר.יכול מאוד שהוא לא רוצה מספיק, אבל זו סיבה פשוט להיעלם מבלי לדבר על כך? מרגישה סוג של מרומה ומאוכזבת, אני רוצה להוסיף- האמת שכן היו יחסי מין אבל אני לא יודעת אם זה רק זה.. כי היו דברים חוץ מזה.. אז אולי הוא סתם רצה להעביר עימי את הזמן? ילדותי מאוד לדעתי וכנראה שהוא פחדן.. אין לי מה לעשות יותר מידי אלא לעזוב את זה ואני מקווה שאני אשלים על המצב הזה שהוא כנראה לא רוצה בי..
ד"ר אורן חסון
רגעי הנסיגות שלו
⌄
נטלי יקרה,
אני מבין שהמצב הוא שהבחור אינו יציב, בין אם כי לא מצא עדיין את "האחת" שלו, ובין אם כי לא ימצא אותה לעולם, או כי הוא זקוק לעוד כמה שנים כדי לעבוד על עצמו ולהבין שהוא צריך לדעת להסתפק במה שיש, כשיש לו משהו טוב. את מבינה שזה המצב, ואת איתו רק כי את מקווה שתצליחי לשנות זאת, או שהוא יצליח לשנות זאת דווקא איתך. כדאי ללמוד על העתיד מתוך העבר שלו איתך ועם אחרות. זה פשוט בטוח יותר עבורך. והגדרת אותו מאד נכון, אני חושב, כשאמרת שהוא כנראה פחדן, כי הוא כנראה באמת לא רוצה להתעמת איתך כשהוא אמיתי וכן ברגעים של הנסיגות שלו (ואז הוא מעדיף העלמות על כנות), ואולי גם לא עם עצמו. וגם זה מעיד משהו על איכותו כבן זוג.