התאמה זוגית: מתי להמשיך או להפסיק?

תאריך פנייה: 14.07.2014 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
ישי
שאלות שעולות בראשי..
14.07.2014 • 07:20

אני בזוגיות עם קרובת משפחה..לא עריות חלילה.. בני 20 וקצת..
כל כך דומים כל כך טוב ביחד. תענוג לשנינו שמצאנו זה את זו.
אך לפעמים שם לב לתפיסות עולם שונות.
שאלות: האם ממשיכים קשר למרות שמדובר בבת דודה?
האם תפיסת עולם שונה לדוגמא דתיה חילוני או רוקיסט שיער ארוך וקעקוע ואישה
קלאסית עם תחומי עניין שונים.. האם מסתכלים על זה והולכים לפשרות או מפסיקים קשר מוצלח? האם אדם יכול לבחור במי להתאהב, במי כדאיי להתאהב, למנוע מעצמו מלהתאהב בגלל השוני? זו שאלה שמסתובבת בראשי הרבה.. אני ממש שואל מעניין פילוסופי בוא נגיד., אך מענייני גם.. כל כך אוהבים, כל כל דומים וקרובים תרתי משמע, ולפעמים שונים..
ממש אשמח לתשובה ממך, תודה לך.

ישי
שאלות שעולות בראשי..
14.07.2014 • 07:23

קראתי את מה שכתבתי ויש שם הרבה שאלות ולא אחת ברורה.. חשוב לציין שלא הכל קשור למקרה שלי.. אני פשוט מתעניין.. אשמח אם תענה לגופי ובכללי.. תודה.. סליחה על ההתבלבלות שלי..

ד"ר אורן חסון
סדנה לבחינת ההתאמה הזוגית
16.07.2014 • 20:29

ישי יקר,
אתה שואל שאלות כלליות, שמיליונים רבים של אנשים שאלו את עצמם בעבר, אם לא מיליארדים, וכמעט כך גם מספר התשובות להן. כי יש מי שמתאהב במי ש"כדאי לו" להתאהב, ויש מי שמתאהב למרות ש"לא כדאי" לו להתאהב, יש מי שיודע להתפשר ויש מי שלא יודע להתפשר, ואף פעם בני זוג אינם זהים זה לזה בכל הפרמטרים. לפעמים הם דומים יותר וזה מקל, ולפעמים הם דומים יותר וזה מפריע. תלוי במה הם דומים או שונים.אלא שהשאלה העיקרית שאני שומע ממך היא שאתה קצת מבולבל מכל העניין, ורוצה לדעת: איך אני יודע אם להמשיך או להפסיק את הקשר שלי עם בת הזוג שלי, אם לא תמיד קל לנו?אני לא יודע כמה זמן אתם ביחד, אם כי אין לי ספק שאתם מכירים זה את זה כבר זמן רב. להתנסות בזוגיות, ולהחליט החלטות משותפות ביחד, ולהגיע לשותפות, זה יותר מאשר רק להכיר. זה חלק מההתאמה הנדרשת. לזוגות כמוכם, שלא בטוחים אם יש התאמה או לא, ואם להמשיך בקשר או שלא להמשיך בו, אני מציעסדנה לבחינת ההתאמה הזוגית. לחץ על הקישור, וקרא עוד על העניין.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083