איך להיות מעניינת יותר בקשר?

תאריך פנייה: 12.07.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימית
בעיות ביצירת קשרים
12.07.2014 • 13:23

שלום
ד"ר אורן,אני בחורה בת 22 שמעולם לא חוותה קשר רציני. הייתי בקשרים עם בחורים,מתחילים איתי הרבה,אני מאוד מחוזרת אבל כל הקשרים שהייתי בהם מעולם לא עברו את השלב הסתמי של הדיבור בטלפון/הודעות-כמה דייטים-ולשכב. בדרך כלל הם לא נמשכים יותר מחודש. אני בחורה מאוד מינית ולכן ממהרת לשכב,ואני יודעת שזאת אחת הבעיות ביצירת קשר ארוך ומשמעותי,אך אני מרגישה שגם כאשר אני מנסה לקחת דברים לאט אני פשוט לא מעניינת את הבחור מספיק כדי למצוא חן בעיניו ושיראה בי פוטנציאל לקשר רציני. גם אם זה מתחיל לאט ובאמת אנחנו שמים דגש על להכיר אחד את השני,די מהר הם מאבדים בי עניין.אני מרגישה כל הזמן שעליי להסתיר את עצם היותי מינית מאוד ולהציג תדמית שגויה של בחורה שמתחסדת,על מנת שיקחו אותי ברצינות.שמתי לב שאחת הבעיות היא שאני תמיד נמשכת לבחורים שלא באמת בשלים לקשר רציני והם אפילו אומרים לי את זה עוד בהתחלה,ומשום שאני בחורה מינית אני מתפתה מאוד לנהל איתם קשרים המבוססים על מין בלבד ואני אפילו נהנית מזה... אך בסופו של דבר אני כן נקשרת רגשית ומאוד מתאכזבת מכך שהם לא רואים בי פוטנציאל לקשר...השאלה שלי בעצם,היא כיצד אוכל למנוע מעצמי להמשך לבחורים כאלו ולנהל מערכת יחסים רצינית וארוכת טווח מבלי לוותר על הלהט המיני שלי ו"להתחסד"?שאלה נוספת שלי היא,האם בגלל שישלי אופי מאוד יוזם [אפילו קצת "גברי" לצורך העניין-אני נהנית מאוד להיות זאת שיוזמת שיחות ודייטים ולקחת את העניינים בידיים שלי ולא לחכות שהגבר יזום] זה מרתיע גברים? האם עליי לתת להם להחזיק במושכות?אני מאוד מבולבלת וחרדה לעתיד הזוגי שלי... אשמח לעצתך!

ד"ר אורן חסון
הרבה יותר מעניינת
13.07.2014 • 23:04

אנונימית יקרה,
חלק מהעניין הוא באמת קשור כנראה למידת הסבלנות שלך, ואלי גם למחשבה שלך שאת "פשוט לא מעניינת את הבחור מספיק כדי למצוא חן בעיניו ושיראה בך פוטנציאל לקשר רציני". כשזו המחשבה שלך, יתכן מאד שמחשבה זו גם משפיעה על ההתנהגות שלך ועל מה שאת אומרת או בוחרת שלא להגיד. לכן, ללא ספק המחשבה הזו שלך באמת הופכת אותך לפחות מעניינת. אולי בגלל זה אתם מאבדים עניין ללא הסקס.זה בסדר שאת מינית, ואת לא צריכה להסתיר את זה. אבל את לא צריכה "ללכת עד הסוף" כבר בהתחלה. יש משהו מבטיח דווקא במיניות שאת מוציאה לאור בהדרגה, ושמאפשרת בין לבין גם הכרות טובה יותר. ואם תאמיני שאת מעניינת יותר, גם תהיי מעניינת יותר.אבל כן, זה אומר שכנראה תרוויחי מליזום פחות. אבל את יכולה ליזום דברים אחרים, שרובם אינם מיניים. כמו בילויים, כמו שיחות, כמו עשייה אחרת של כיף, ואז ללא ספק תהיי מעניינת יותר. חפשי את האיזונים הנכונים, וזכרי שחשוב לאפשר בתחילת הקשר הכרות מדורגת, עוד לפני שנותנים למיניות להשתלט. ואם לא תפחדי שאת לא מעניינת, תראי שאת בעצם הרבה יותר מעניינת ממה שאת חושבת שאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083