התאמה זוגית: איך לגשר על פער?
טליה
בהמשך למה ששאלתי
⌄
ד"ר חסון שלום,
כתבתי לך בעבר (בהודעת שרשור ולא ענית לי) אני יוצאת עם בחור כחודשיים וחצי, יוצאים באמצע השבוע וגם לפעמים במוצש, מדברים כל יום ויש יחס אחחד כלפי השני, אך יש דבר שנורא מציק לי, ימי שישי הוא מעדיף להיות עם חברים במסיבות, דיברנו על זה פעמים רבות בעקבות זה באה פרידה, והוא אמר שהוא לא מרגיש אליי כלום, לאחר יום הוא הבין שעשה טעות ואמר שהיה צריך את הפרידה הזאת כדי להבין כמה שאני חשובה לו, דיברנו שוב על ימי שישי וניסה להסביר לי שהוא רוצה להיות איתם כי ככה הוא מרגיש משוחרר ואם אני אבוא זה לא יהיה אותו הדבר, אמר שמידיי פעם שנצא בשישי זה לא בעיה.אבל נורא מציק לי העיניין הזה ימי שישי רוב החברות שלי עם החברים, ומעצבן אותי שהוא מבחינתו עם חברים, אמרתי לו את זה במילים עדינות וכן יצאנו כברר בשישי, אבל כשיש מסיבה טובה הוא קובע עובדה שהוא בשישי במסיבה מבלי לשאול מה איתי ואם יש לי תוכניות. גם בנוסף, עוד לא הכרתי את חבריו ואת משפחתו, אני מרגישה כאילו הוא לא לוקח אותי ברצינות, אגב אנחנו בני 24 26, הוא נורא סגור מבחינת רגשות ואינו מפגין חום רב. חוץ ממילות חיבה לפעמים, זה נראה כאילו אני המעוניינת בקשר והוא מבחינתו "זורם" עם זה.לא יוודעת אם להיות סבלנית ואם הזמן זה ישתנה, או שפשוט הבחור לא מתאים לי.
ד"ר אורן חסון
פער בר גישור?
⌄
טליה יקרה,
יכול להיות שהבחור מתאים לך, אבל רק אם ישנה משהו בגישה שלו, שזה בעיקר היכולת לראות את הצרכים שלך, להבין עד כמה הם חשובים לך, ולהתאים את עצמו אליהם. את תצטרכי, בהתאם, לראות אם ועד כמה את צריכה להתחשב בו. אם זה גדול עליך, ואת לא מסוגלת, והוא לא מסוגל להתאים את עצמו אליך ואת לא אליו, אז כנראה שאתם לא מתאימים. אבל כדאי לדבר איתו על זה, ולא לפחד לבדוק זאת לפני שתחליטו שיש ביניכם חוסר התאמה ופער שאין לגשר עליו.