גבולות בזוגיות: איך לשלוט בזמן שלך

תאריך פנייה: 03.04.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
יעל
חברות
03.04.2012 • 23:51

שלום,
אני בת 20+,, יש לי חברה שזקוקה לי רק כ"עוד חברה" ,גם שאנו יושבות ומדברות, יש לה מעין חשש מאינטימיות ,להפתח אני חשה זילות במערכת היחסים, שהיא מרוקנת מתוכן.איך מתמודדים עם חברים כאלו,שאתה חש את האינטרסנטיות שלהם בקשר?מעבר לרצון שלהם לשבת איתך סתם כך ולדבר, ולשתף מעבר לשטויות. אניי לא יודעת איך להתמודד עם התחושה הזו שהיא טיבעית ברמה מסוימת,הרי כולנו רוצים לקבל ולתת, וגם באיזשהו מקום אני מפיקה תועלת בכך שאיני לבד ויש לי חברה,אבל תמיד באה עם רצון והרבה יותר נקיון לקשר,שבא לי לפגוש ולדבר עם אותו אדם,ולא רק בגלל שאני צריכה חברה מסביב וזהו.בא לי לחתוך. ניסיתי לפתוח את הנושא ללא הועיל מולה. במקום להקשיב יצאתי נאשמת וזה ברור ,כי היא לא מסוגלת לתת מעצמה.אין עם מי לדבר. אין לי בעיה לקרר את מערכת היחסים ולתפוס מרחק,וחשבתי שזו הדרך הכי ראויה,אלא שהיא נאבקת ושואפת משום מה לההיפך,להפגש יותר אבל למפגשים ריקים ולא בא לי,אבל אני לא רוצה לפגוע. איך מאזנים?איזה פתרון יש?תודה!

ד"ר אורן חסון
לשלוט בזמן שלך
05.04.2012 • 18:09

יעל יקרה,
את יודעת מה את רוצה ומה את לא רוצה, וגם את יודעת היטב מה את יכולה לקבל מהחברה הזו ומה לא. אני חושב שהקושי העיקרי שלך הוא ביכולת שלך לשים לה גבולות היכן שזה מתאים לך, כשהיא לוחצת על יותר מזה. בעיקר, כנראה, שאת לא רוצה לפגוע, ומשום שחשובה לך התדמית שלך, ואני חושב שבעיקר בעיני עצמך, שאת לא כזו שפוגעת באנשים. אולי הכי נכון הוא לא לומר לה שאת לא רוצה בה, ולא רוצה אותה, או שאת לא מעוניינת במה שהיא יכולה לתת לך, אלא לשים את הגבולות באופן הפשוט ביותר: אני יכולה או לא יכולה להיפגש איתך – וזאת לפי המינון שמתאים לך. הכיני עצמך מראש לסרוב להיפגש, אם זה מה שאת רוצה לעשות, בין אם דרך תרוצים, אם צריך, או סיבות אם זה מה שיש, ולא לפחד לומר זאת. בין אם היא תבין עם הזמן או לא תבין עם הזמן, כנראה שהגיע הזמן שתשלטי בכמות הזמן שאת מקדישה לך לפי מה שאת מקבלת ממנה, או שאת חושבת שאת רוצה, מוכנה, או מתאים לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יעל
המון תודה
06.04.2012 • 19:18

(הודעה ללא תוכן)