התאהבות של בת זוג: מה עושים?

תאריך פנייה: 06.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שני
בגידה רגשית
06.02.2012 • 11:23

שלום,
אני בזוגיות עם בת זוגתי מעל לשנתיים. תמיד סמכתי עליה והאמנתי לה והיא לרגע לא פזלה לצד בתוך הקשר. היחסים בינינו היו מעולים בשנתיים שחלפו, דיברנו על חתונה, על ילדים, וגם כשעברנו לגור יחד הכל היה נראה טוב.בחודשים האחרונים הרגשתי התרחקות מצידה, שאותם תרצה (במודע או לא) בשינויים רבים שעברנו שתינו בחיים כרגע והקשו עליה, כגון שינוי עבודה, מעבר דירה וכדומה. בזמן הזה היא התחילה להתרחק. אני כמובן הייתי שם בשבילה והקשבתי לכל מה שעובר עליה, במקביל היא התחילה להתקרב לאחת החברות שלנו, ואני מהצד תמכתי בקושי שלה ועודדתי את ההתקרבות לאנשים אחרים ואת מה שעושה לה טוב. לפני שבועיים החליטה שהיא לוקחת ברייק מהכל וטסה למזרח לשלושה שבועות.לאחר שטסה הבנתי מה באמת עובר עליה. הסתבר לי שבשלושת החודשים האחרונים היא התחילה קשר רומנטי עם הבחורה, בגידה רגשית בי (לא פיזית עד כמה שידוע לי), שכללה מכתבי אהבה, שיחות אל תוך הלילה, התרחקות פיזית ממני. היא עוד לא יודעת מה שהבנתי, כרגע נמצאת במקום ללא תקשורת.הבחורה מצידה ממשיכה לתקשר איתה ולשלוח לה הודעות אהבה שאותן אני יכולה לראות ומכאיבות לי בכל קריאה. מצד אחד אני לא יודעת האם לשחרר ולתת לה להחליט את ההחלטות שלה עד החזרה מחול, או האם לפתוח את השיחה הזו דרך הטלפון או לעשות משהו קיצוני יותר. אני אובדת עצות וכל תקשורת ביניהן מכאיבה לי בלי יכולת התמודדות כי כביכול עודדתי את הקשר בתחילתו.מה לדעתך עלי לעשות?.... מאד מודה לך על העזרה או הייעוץ!..

ד"ר אורן חסון
התאהבות
07.02.2012 • 17:13

שני יקר,
אתה מספר שבת זוגך התאהבה במישהי. לא ראיתי את התכנים של ההתכתבות, ולכן אני לא יכול לדעת אם בגלל חששות ופגיעוּת יתר שלך אתה רואה את צל ההרים כהרים, כלומר, יותר ממה שיש בזה, או אולי להפך, שאתה רואה התכתבות המבטאה אהבה לכל דבר, ולא בטוח שזו באמת התאהבות עם משיכה פיזית.אם אתה יכול לחכות עד שהיא תחזור, אולי עדיף, שכן אז תעשו שיחה שאינה מקוטעת, ויהיה לכם אפשרות לשוחח את השיחה הזו במלואה ולעומקה. שיחה מרחוק מוגבלת, ומגבילה, ויתכן שאם תתחיל היא תזכור לך לתמיד את העובדה שהטיול שלה שם נהרס, גם אם יש סיכוי שאתם בסדר. לא רק הבהרת נושאי עומק ותיקון פגיעות קשה מרחוק, אלא גם פיוס מלא קשה לעשות מרחוק. והשאלה מה קורה לך עד שהיא חוזרת, ואם תצליח להחזיק מעמד, כאשר הפגיעה שלך מתעצמת עם הקריאה שלך את ההתכתבות השוטפת שלה.ועוד: אתה אמנם רואה את המכתבים הללו כנושא העיקרי של השיחה ביניכם. היא כנראה תראה את החדירה לפרטיות ההתכתבות שלה כנושא העיקרי של השיחה ביניכם. לא משום שהנושא הראשון אינו חשוב, אלא משום שהנושא השני הופך אותך למואשם ולא אותה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083