התאהבות ללא הדדיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 22.10.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
שלומפי
פער גילאים..
22.10.2011 • 12:59

אני בת 19,ולאחרונה נכנסתי לקשר לא מוגדר עם עמית לעבודה בן 37.בהתחלה על פני השטח הקשר היה ידידותי לחלוטין,לאט לאט התחילו פלירטוטים וגם המגע הפיזי הגיע.הכרנו לעומק אחד את השניה,הגענו לתקשורת מצוינת ולרמת הבנה גבוהה מאוד.עוד אציין,שזוגיות מעולם לא הייתה על הפרק (כששנינו מודעים לכך) מאחר והפער גילאים משמעותי מאוד ובנוסף אני גם מבית דתי..אחרי תקופה מסויימת הבנתי שאני מאוהבת בו לחלוטין (הוא לא יודע) והוא שכל כך נלחץ כל התקופה מפער הגילאים והבדלי הרקע,ניתק את הקשר.אין לי מושג אם אצלו מעורבים רגשות בכל העניין.מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
סיבות שאין לדעת...
24.10.2011 • 00:14

שלומפי יקרה,
את מספרת על קשר שנוצר לך עם מישהו, שבו התאהבת, ואילו הוא לא מעוניין בך וניתק את הקשר. הסיבה לא כל כך משנה, כי מסיבות כלשהן זה קורה כל הזמן. השאלה העקרונית, "מה לעשות?", היא שאלה מורכבת. אם הוא לא מעוניין, התשובה פשוטה – להשתקם, רגשית, לעסוק בעניינים אחרים, לחשוב על דברים אחרים, להתחיל לצאת, להסתובב עם חברות ולהמשיך הלאה. אבל אני לא חושב שזה מה שאת שואלת. נדמה לי שאת שואלת איך מתחברים אליו מחדש. ולכך אין לי תשובה, כי אני לא יודע מה הסיבות שלו, וכי אני לא מכיר אותו ואת נטיותיו. למשל, יתכן שקסם לו שהוא מוצא חן בעינייך, זה החניף לאגו שלו, ובעיקר בשל פער הגילאים, אבל הוא רואה בך ילדותית, אולי, או שהוא לא מעוניין בבת זוג דתיה, למשל. ואולי הסיבות שלו הן אחרות לגמרי. אבל אם גבר אומר לך שהוא לא מעוניין בך, גם חוסר העניין בך הופך להיות גורם משמעותי באיכות שלו כבן זוג שלך. אם חברה היתה שואלת אותך אם להתאמץ להיות חברה של מישהו שלא מעוניין בה, לא היית שואלת "למה לך?" – כי לעולם לא תהיי בטוחה בקשר זוגי עם גבר שאינו מעוניין בך מלכתחילה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083