התאהבות בגבר מבוגר: מה לעשות?

תאריך פנייה: 24.03.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עוד מעט בת 17
נראלי התאהבתי בערבי מוסלמי
24.03.2013 • 14:22

אני יתחיל מזה שיש לי חבר כבר מעל לשנה וטוב לנו ביחד אבל לפעמים אני מרגישה שחסרה לי ההתרגשות של תחילת הקשר...ולא מזמן התחלתי לעבוד ובעבודה הכרתי ערבי מוסלמי בן 26, הוא מצחיק וכיף לדבר איתו.. הוא בנאדם זהב! ואני כל הזמן מרגישה שאני צריכה לראות אותו עוד ועוד כי הוא גורם לי להרגיש טוב.. אני בעצמי יהודיה וזה נשמע לי בעצמי הזוי בהתחלה שככה אני מתרגשת ממנו אבל אני נורא מבולבלת

ד"ר אורן חסון
פערים משמעותיים
26.03.2013 • 18:25

בת 17 יקרה,
טבעי שמתאהבים לפעמים בגבר אחר, גם כאשר את בקשר משלך. ואולי דווקא פער הגילאים ביניכם, את בת 17, הוא בן 26, החבר שלך אולי קרוב יותר לגילך, גורם לך להתפעם מגבר בעל אישיות, בוגר, ששם לב אליך, וכיף לך להיות איתו. עוד מבלי להיכנס לעניין ההבדל בלאום, זהו פער ממשי, בגילכם, שהוא עלול להיות בעייתי בטווח הארוך. אולי לא בעוד עשר שנים, אבל עכשיו. גם כי ראיית המציאות שלך עכשיו, בגילך, קצת אוטופית מדי. לא בגלל מה שאת, אלא בגלל שזו נטייה כללית של ראיית העולם של נשים וגברים בני 17.וגם אם כל זה יכול לעבור בשלום, נותר הפער ביניכם שבמוצא, כאשר הקושי העיקרי כאן הוא ההתמודדות עם מוסכמות החברה, ובכלל זה המשפחה שלך, המשפחה שלו והחברים שלכם. בדרך כלל קשר כזה גורם לניתוק. את צעירה מכדי להתנתק מהמשפחה שלך ללא נזק משמעותי לחיים שלך שאחרי, כי את עדיין ללא בגרות, ללא מקצוע, ואם לא תקבלי תמיכה ללימודים ולבניית עתיד שלך, תהיי תלויה בבן זוגך, ואין לך מושג מה יקרה אם יום אחד תריבו באופן מהותי. אולי קשה לך לראות אפשרות כזו עכשיו, אבל בתחילת הדרך קשה להכיר אדם, ואיך הוא מתנהג במצבי לחץ, ועד כמה הוא נדיב גם אז, ללא קשר למוצאו. לוקח זמן להכיר מישהו היטב, ואסור לך לקחת סיכונים לפני כן.טבעי להתאהב מדי פעם, וזה קורה לפעמים גם כאשר נמצאים בקשר. השאלה היא מה נכון לעשות, ולא תמיד זה ללכת אחר האהבה. לפעמים זה להבין את ההשלכות. לא תמיד מתאהבים באדם הנכון - ושוב, ללא קשר למוצא. רבים מתאהבים באדם שקשה מאד לחיות איתו, ומבינים שהאהבה לא תמיד תנצח. חשבי היטב על כל האפשרויות והחליטי מה נכון לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083