אובדן אמון בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 24.03.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
קקקקקק
יעוץ לגבי בן הזוג...
24.03.2013 • 15:16

שלום
!!!
אשמח לעזרה/ דעה/ יעוץ...
אני (בת 24) ובן הזוג שלי (30) יחד כמעט שנה, גרים יחד, הכל טוב ויפה..הולך לכיוון רציני, גרים יחד, מאוהבים ומאושרים למעט מריבות של כל זוג נורמלי.
יש לי בעיה מסוימת שאני לא יודעת איך עליי להתמודד איתה. כמה חודשים לאחר שהתחלנו לצאת מצאתי בחיפושים אצלו בטלפון בהיסטוריית החיפושים אתרי פורנו שונים וחיפושים (לא פעם ולא פעמיים) כמו ״דירות דיסקרטיות״ ״מעסה מבוגרת״...וחיפושי פורנו של נשים מבוגרת (עד שהבנתי מה זה milf) מזעזע.-פורנו של מבוגרות וכו׳.
אני לאחר שוק והלם אמרתי לו מה ראיתי..והוא להגנתו אמר שזה בדיחה בין חברים וזה סתם הם שלחו לו לינקים וסתם מישהו אמר לו לראות מישהי שהוא היה הולך אליה ובלה בלה בלה...הפיל את זה על איזה חבר. העניין נשכח כי הוא באמת מדהים איתי ובחור ביתי והכל נראה מעולה והוכיח לאורך כל הדרך שזה לא משהו שמאפיין אותו.
מאז המקרה נעשיתי מאוד חטטנית ,חסרת ביטחון וחשדנית וכל הזמן מחפשת, ואכן- מצאתי. לפני כמה ימים חיפשתי בהיסטוריית האינטרנט שלו ומצאתי בחיפושים מסויימים את הדברים המזעזעים הבאים, הנה לקט מחיפושים בגוגל שמצאתי: קוקסינליות, ונוס קוקסינלית, מעסות מפנקות, מבוגרת זכרון יעקב, מבוגרת מפנקת, עיסוי מפנק בקריות, אתרי פורנו שהם למטרת היכרויות דיסקרטיות( אולסקס וכו׳) ועוד מילים גסות של חיפושים לא כל כך נורמטיביים של אתרי פורנו שונים.
כל החיפושים הנ״ל היו הרבה לפני שהכרנו אבל זה לא מוריד מכך שזה גרוע, הרי אם היה לו עניין או הלך לדבר מזעזע ונוראי שכזה הרי זה מראה על מידותיו ואופיו של בן הזוג שלי (אני מזועזעת רק מהמחשבה על זה).
כמובן שגם את זה הטחתי בפניו ועוד אמרתי לו שעכשיו הכל מסתדר לי שהיה לו עניין או שהוא היה מתעסק בדברים האלה ושוב הוא הכחיש בכל תוקף שזה משהו שהוא עשה, טען שזה סתם הסתכל יחד עם חבר שהראה לו וכו׳ ושלמה בכלל נראה לי שהוא יעשה דבר כזה.
אני חושבת שאם אדם עשה דברים כאלה בעברו זה אומר משהו עליו, שריטה, סטייה, לא יודעת מה. מאוד מפחדת וזה מאוד מרתיע אותי. כ״כ הזוי, הוא גבר נאה, צעיר, משכיל ולא מתאים לו.
אני לא מאמינה שלא הוא ביצע את החיפושים האלו, השאלה אם זה היה בגדר התעניינות בלבד (דבר מזעזע לכשלעצמו) או אם הוא באמת עשה משהו...דיברנו על הנושא והוא נשבע והרגיע מיליון פעם, אבל אני לא מאמינה שמישהו יחפש ככה באופן שיטתי וסדרתי וזה לא ״הוא״ אלא חבר שישב איתו או כל בדיחה אחרת לטענתו..סיטואציה לא נעימה עבורי שאיבדתי ביטחון בגבר שאני אוהבת כל כך ולא בטוחה במעשיו...למה שגבר יחפש ״סתם״ דבר כזה...מי שמחפש זה מי שמתעניין...ומי שמתעניין זה מי שעושה.
אז מה אני אמורה לעשות ? בחיים הרי לא אגלה מה היה בעברו.
זה לא נותן לי מנוח למרות ש״שחכתי מזה״ אני מאוד מוטרדת.
אשמח לעזרה.
תודה...

ד"ר אורן חסון
להחליט לאן פנייך ולהיעזר באיש מקצוע
26.03.2013 • 18:25

קקק יקרה,
האמת? ממש לא משנה אם הוא באמת הלך לבחון את האפשרויות הפורנוגרפיות האלה בעצמו, או אם הוא צודק, וזה הכל חבר שרצה להראות לו את זה. אפילו לא משנה שזה היה לפני שנפגשתם, ולא אחר-כך. הדבר היחיד שחשוב הוא שאיבדת בו אמון. לזה כשלעצמו יש דינמיקה, ולא משנה אם איבדת בו אמון בצדק, או שאלו החרדות האישיות שלך. גם כאשר אלו החרדות שלך, והבחור הוא בחור נפלא, אוהב, נורמטיבי ונאמן, תמיד תהיי מוטרדת. וממש כפי שאמרת: "בחיים הרי לא אגלה מה היה בעברו". תמיד תאשימי אותו, תמיד זה יהיה ביניכם, גם אם הוא צח כשלג. גם אם כל זה הוא תוצאה של החרדות שלך בלבד, יהיה לך קשה מאד להניח לזה. כל דבר קטן, כל רמז למשהו דומה, גם אם יהיה באמת תמים או נורמטיבי (מבט סקרני, למשל), יועצם בעינייך למשהו שיאפיל על הקשר ביניכם, ועלול לגרום לך לריב איתו על דברים שאינם קשורים לזה, ולהשפיע משמעותית על איכות הזוגיות. ברגע שהנושא הזה קנה לו אחיזה אצלך, הפסדת. האם הפסדת את הזוגיות? אני לא יודע. זה תלוי מאד בך. את חייבת להחליט אם אתרוצהלהאמין לו או לא, כי כפי שאמרת, לעולם לא תדעי. ואם את רוצה, כי את חושבת ששווה להילחם על הקשר הזה, עיקר המלחמה שלך היא עם עצמך. לכי לטיפול לדבר על החרדות שלך, ואולי לטיפול זוגי, אם הוא מוכן לזה, כדי לדבר על זה ביחד, ולבנות אמון מחודש - וגם, במקביל, לטפל בחרדות שלך. שני הדברים גם יחד נדרשים. אחרת, לפי דברייך שלך, לא יהיה לך מנוח, ואת עלולה להפסיד את הזוגיות הזו, או לפחות את האיכות הזוגית והשקט הנפשי שהזוגיות הזו יכולה לתת לשניכם. אני חושש שאין דרך אחרת. הדרך האחרת היחידה היא לעשות זאת לבדך. אם את מרגישה שזה אוכל אותך, שאת נדלקת בכל פעם מחדש על משהו אחר הקשור לזה, זה אומר שלא הצלחת לעשות זאת לבדך. זה לא אומר בהכרח שהזוגיות שלכם לא היתה יכולה להצליח.תצטרכי להעמיד זה מול זה את החשיבה הלוגית שלך, זו שאומרת לך מה נכון לעשות (ולפי מה שאני מבין - שזה בחור שחבל להפסיד), לעומת החרדות שלך, שאומרות לך שיש כאן משהו פגום, ולהחליט לאן את רוצה ללכת. אם פנייך להמשך הזוגיות הזו, כנראה שתצטרכי עזרה מקצועית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083