התאהבות ברופא: מה לעשות?
עינת
מאוהבת ברופא
⌄
שלום
אני בחורה רווקה בת 25.רציתי להתייעץ לגבי הבעיה שיש לי, קשה לי לדבר על כך עם קרובים אליי כי אני קצת מתביישת.אני מטופלת אצל רופא עיניים במשך כמה חודשים, רופא שניתח אותי. הגעתי אליו דרך המלצה של מישהו.הרופא פשוט מקסים, אמפתי , אוזן קשבת, כל כך מבין, יש בו משהו שלא ראיתי אצל הרבה אנשים. אני פשוט התאהבתי בו, אני אוהבת אותו כל כך שאי אפשר לתאר במילים, אני אוהבת אותו כמו שלא אהבתי גבר בחיים שלי. אני מתקשה לאכול, מתקשה להירדם בלילה ואני חושבת עליו רוב הזמן בשעות היום.כמה שאני מנסה להעסיק את עצמי על מנת להפסיק לחשוב עליו אני לא מצליחה. אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים מחפשת סיבות ללכת להיבדק גם כשלא באמת יש צורך, ולפעמים הרופא שואל אותי מדוע הגעתי ואני לא יודעת מה להגיד. אני כל כך מתגעגעת אליו, הוא גם מושך מאוד. אני חולמת עליו כל הזמן, ומתי שהוא מסיים לבדוק אותי אני מיד מתגעגעת לראות אותו שוב ונהיית עצובה.אני מרגישה שאני כל כך אוהבת אותו כמו שבחיים שלי לא אהבתי. יש בו כל מה שהייתי מחפשת בגבר. הרבה פעמים ניסיתי להיפגש עם בחורים בגילי על מנת לשכוח את הרופא וכל פעם שמסרבים לי, זה גורם לי להתאהב ברופא עוד יותר ועוד יותר.עד כמה שידוע לי הרופא מבוגר ממני בעשרים שנה.לא הייתי רוצה לחפש רופא אחר, הוא מאוד מקצועי והייתי רוצה להמשיך ללכת להיבדק אצלו.לפעמים זה יושב לי בבטן ואני ממש הייתי רוצה לספר לו שאני מאוהבת בו, רק כדי להירגע כי קשה לי לשמור את זה בלי לספר לו.האם כדי לי לספר לרופא על הרגשות שלי כלפיו? רק כדי להירגע, אפילו אם הוא יסרב זה לא משנה...אני כל כך רוצה לספר לרופא על רגשותיי.מה לעשות?אשמח בבקשה לתגובה, זה מאוד חשוב לי.
ד"ר אורן חסון
אם זה לא יילך
⌄
עינת יקרה,
כתבת שהוא מבוגר בעשרים שנה, ולא כתבת אם הוא נשוי. האם את יודעת? האם הוא חי עם מישהי? עם מישהו? האם יש לו ילדים? נכדים? האם הוא גר עם אמא שלו? האם הוא פריק של קונצרטים של מוזיקה קלאסית ואופרות? איך את עם מוזיקה קלאסית ואופרות? מה את יודעת עליו?התופעה של התאהבות ברופא, היא תופעה מוכרת. את מכירה אותו במסגרת המצומצמת של טיפול שיניים, והוא אמפתי אליך, מתחשב ואולי גם מדבר איתך מעבר למה שמקובל במסגרת כזו. כשאת פגיעה, קל להחליף זאת בתחושה שמקבלים מגבר שאוהב אותך ומסור לך. בעיקר אם האיש גם נראה טוב. הרי מעבר לכך אינך יודעת עליו דבר.אם תגידי לו, או תציעי לו להיפגש, בהחלט יכול להיות לזה מחיר. למשל, שהוא נשוי או שיש לו בת זוג והוא לא יגיד לך, וישמח להרפתקה, או שהוא נשוי ויגיד לך, ואת, בגלל רגשותייך, תלכי להרפתקה הזו מתוך אולי תקווה קלושה (כן!) שיתאהב בך גם. גברים נשואים לא מתאהבים כל כך בקלות, או אם כן, לא מוכנים להיפרד כל כך בקלות מהנשים שלהן. אולי הוא יגיד לך לא, ומכאן והלאה כנראה שתצטרכי ללכת לרופא אחר, כי הפגישות איתו תהיינה, איך לומר - אולי לא נעימות עבורך.אני חושב שאת כן צריכה לדבר על זה. לא איתו, כמו עם חברות. את מבשלת את זה יותר מדי זמן בתוכך, ואני לא בטוח שהרתיחה שהגעת אליה טובה לך. אני חושב שאת לא רוצה לקבל פרופורציות ונקודת מבט שונה, ואולי לכן את לא מדברת על זה. את מבינה שיש עם זה בעיה, אחרת היית מספרת לו מזמן, או שלא היית צריכה לשאול אותי. והנה שאלת, ואני אומר - דברי על זה. זה חשוב, גם אם תקבלי דעות שלא יתאימו למה שאת רוצה שיגידו לך. לפחות שיהיה לך מי שיאסוף את השברים, אם זה לא יילך.
עינת
אם זה לא יילך
⌄
לפי מה שבדקתי הרופא נשוי ויש לו ילדים, אני חושבת שגם יש לו נכדים.אני מקבלת מה שאמרת לדבר על הנושא עם חברה, אך מעגל החברתי שלי מצומצם ואני קצת ביישנית לדבר על זה, גם לא ממש רואה את עצמי מדברת על זה עם המשפחה.עם מי אני כן יכולה לדבר ולשתף על הנושא ולהתייעץ עוד?השאלה שלי ד"ר- מדוע אתה חושב שלא כדאי לשתף את הרופא ברגשותיי כלפיו?העניין שזה יושב לי בבטן הרגשות שלי כלפי הרופא ואני מרגישה צורך לשתף אותו ברגשות שלי או לשתף מישהו אחר, העיקר לשתף, ואין לי עם מי לדבר על זה כי אני קצת מתביישת. אני חוששת מתגובות של אנשים על הנושא מכיוון שהרופא מבוגר ממני בעשרים שנה.כל פעם שאני רואה את הרופא אני מתאהבת בו יותר ויותר.מה אתה חושב שאני צריכה לעשות?
ד"ר אורן חסון
קצת התבלבלתי...
⌄
עינת יקרה,
אני חושב שקצת התבלבלתי, אם כך. בואי ונעשה לרגע משהו שנקרא בדיקת המציאות:את שואלת אותי אם לשתף אותו או לא ברגשותייך - שאלה לגיטימית. אבל התשובה תלויה גם בך - מה את רוצה להשיג - אמפתיה? רומן מחוץ לנישואין? אהבה שתוביל לנישואים? סטוץ?וגם: אם תספרי לו - מה את חושבת שבאמת יקרה אחרי זה?ובכלל זה - גם מה הנזקים האפשריים, לך ולו?ואם כל העניין הוא לשתף מישהו, כי את מוצפת, נסי חברות בכל זאת. האפשרות האחרת, פשוט עולה כסף - הקשבה של איש מקצוע, ודיון ועזרה ככל שניתן. סביר שזה יהיה מן הסתם יותר יעיל מאשר חברות, כי מרבית המטפלים ידעו איך לעשות זאת נכון הרבה יותר ממרבית החברות. עניין של סטטיסטיקה. אבל זה גם יעלה לך. ואת יכולה לחפש גם טיפולים בזול - דרך קופת חולים.ובעצם - יתכן שאוכל לעזור לך גם בזה. צרי איתי קשר במייל (do@orenhasson.com), וכתבי לי היכן את גרה. יתכן שאוכל לסייע לך במציאת טיפול מוזל.