בעל טוב: איך להתמודד?
מיכל
עישון
⌄
שלום רב
אני נשואה ובהריון ראשוו. חייבת לציין שממש טוב לי אנחנו זוג שמאוד מסתדר ומכבד אחד את השני וכיף לי בזוגיות הזאת. הדבר שהכי קשה לי זה שבעלי הוא קצת ילדותי ואני הרבה פעמים מרגישה שיש פער ביננו מבחינת הבגרות האישית. ואני לפעמים מגיבה בצורה שהיא נראית לי טבעית נכונה כמו לומר מה שאני חושבת בצורה נחרצת ובעלי לפעמים אני רואה שקשה לו עם התגובות שלי אבל הוא לא אומר כלום. הוא מעשן מאז שהכרנו ותמיד אמרתי לו שאני מקווה שיום אחד הוא יצליח ויפסיק ובאמת השתדלתי להיות הכי עדינה ותומכת בעניין שנים כי אני בעצמי עישנתי ואני יודעת מה זה זה לא קל. ובאמת כאשר נכנסתי להריוו הוא החליט שהוא מנסה להפסיק אני שמחתי ותמכתי בו מאוד. חיזקתי עודדתי כאשר הוא נשבר ועישן וסיפר לי אמרתי לו שזה בבסדר לא קרה כלום זה טבעי ובאמת ראיתי שהוא שמח וממשיך לנסות. הוא כבר כמה חודשים טובים לא מעשן ואתמול מצאתי קופסת סיגריות אצלו בתיק תארתי לעצמי שהוא נפל קצת וציפיתי שהוא יספר לי כמו כל הזמן. ושאלתי אותו בעקיפין איך הוא מרגיש ואיך הולך לו עם הגמילה והוא טען שהיה לו יומיים קשים והוא רצה לעשן דיברתי איתו ושוב עודדתי אותו שזה טבעי ואם הוא רוצה להרשם לאיזה תוכנית גמילה שאולי תקל עליו וסתם דיברתי איתו על הנושא וכמה אני מבינה שזה לא קל. ציפיתי שהוא יגיד לי שהוא קנה סיגריות אבל הוא לא אמר כלום וכששאלתי אם הוא עישן כי זה משהו שקרהבעבר והוא סיפר לי כבר. הוא טען שלא הוא התגבר ולא עשה זאת שיקר לי! ! אני ממש פגועה ולא יודעת מה לעשות אני לא רוצה להוכיח אותו אבל מרגישה רע הרי עד עכשיו הייתי איתו כמה שיכולתי מה אני אמורה לעשות? הבעיה היא שהוא גם לפעמים " מסתיר" ממני כל מיני דברים קטנים וטיפשיים כי הוא מפחד מהתגובה שלי כנראה. ואני אובדת עצות למה? הבעיה אצלי? איך אני פותרת את הנושא הזה מפריע לחיים שלנו התחושה שהוא מפחד להראות את מי שהוא מולי בצורה נחרצת כל הזמן הוא עושה לפעמים המון כדי לרצות אותי ולא באמת כי הוא רוצה וקשה לי עם זה. מה עושים? ? אשמח לעזרתך תודה
ד"ר אורן חסון
בעל טוב
⌄
מיכל יקרה,
את רוצה את הבעל הכי טוב שיש, ומתברר לך שיש לך רק בעל טוב. אני מבין שלא קל להסתדר עם זה, אבל אני חושב שאת נוטה לשכוח שיש לך בעל טוב. לא מושלם, אבל טוב. יש על מה לעבוד, ואת לגמרי יודעת מה נכון לעשות, ומצליחה לעשות את זה בדרך נכונה שבה אפשר להשיג ואת גם משיגה הרבה יותר מאשר בעימות חזיתי, אבל... יש לך בעל טוב, ולא תמיד קל לך להתמודד עם זה. האם זהו תאור נכון של המציאות?