התאהבות ברופא: מה עושים?

תאריך פנייה: 23.09.2011 מס׳ הודעות: 8
חיפוש נושא
קארין
התאהבות ברופא המטפל
23.09.2011 • 22:49

אני בת 37, אקדמאית, נאה,נשואה +4 באושר ועושר. אני נמשכת מאד לרופא הנשים שלי. אני מגיעה אליו לבדיקות תקופתיות בחמש השנים האחרונות באדיקות יתרה ובנוסף לכך בכל הזדמנות אפשרית ממציאה תלונות על מחלות שלא קיימות על מנת שניפגש. הרופא איש מקסים ומקצועי ואינו מודע כלל לרגשותי. אני חושבת עליו כל היום ומחכה למפגשים איתו. הוא מבוגר ממני בעשרים שנה ולא חתיך במיוחד, אבל עושה לי פרפרים בבטן. אינני מוכנה לוותר על הנישואין שלי או להרוס את נישואיו של הרופא, לכן הייתי מסתפקת בקשר קצר דיסקרטי. האם עלי לחשוף בפניו את ריגשותי? האם עלי להחליף רופא ? (רק המחשבה על כך גורמת לי שיברון לב). יש לי הכל בחיים, אבל אני מתרגשת רק בחדר של הרופא. מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
מותר לחלום
26.09.2011 • 12:56

קארין יקרה,
את לא הראשונה ולא האחרונה שזה קורה לה עם רופא שלה, בין אם זה רופא נשים או רופא מקצועי אחר. האם האפשרות הזו מתאפשרת בכלל משום שאת נחשפת בפניו כפי שאת לא עושה בפני גברים אחרים? – לא יודע. אולי.אני חושב שכדאי להחליף רופא. למה? – קראי בבקשה את המאמר שלי, עלבגידות כרוצח השקט של הנישואים, ותביני למה.הכי קל לומר לך: תני לזמן לעשות את שלו. ופעמים רבות זה כל כך נכון. הקושי הוא כאשר עובר הרבה זמן ללא שינוי, והקושי הוא כאשר יש ייסורי מצפון כי ההתאהבות הזו היא ממש לא במקום, והכל ביחד עושה גם טוב וגם רע בו זמנית.אולי כדאי שתקחי את זה למקום אחר. של פנטזיה. מותר לאדם שיהיו לו חלומות. מותר לחלומות הללו להיות על נסיך, או חלומות מיניים, או חלומות של עושר וגדולה. מותר. ואם תקבלי את החלומות כמשהו שמעשיר אותך, כפי שהם – מתוך הבנה שאין לך כוונה ו/או יכולת לממש – יכול להיות שבמקום להרגיש רע איתם, תרגישי דווקא טוב איתם, תחייכי כחתול שבלע שמנת וירטואלית, וחזר אחר-כך לרדוף אחרי עכברים בשיגרה היומיומית שלו. ואולי אפילו ילמד לשמוח בשיגרה היומיומית הזו קצת יותר. גם בגלל מה שהשיגרה הזו, וגם משום שיש עוד משהו, פרטי, שיכול להעלות חיוך. ויום אחד השפעת המשהו הזה תיחלש, ויבוא משהו אחר, אולי בכיוון אחר (למשל, שמלה ששווה 4,000 ₪ שראית, או טבעת יהלומים ב- 90,000 ₪), ואם תקחי זאת נכון – גם זה יוכל להעלות חיוך על דל שפתייך. כי מותר לחלום.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
קארין
מותר לחלום
26.09.2011 • 17:32

תודה לך על תגובתך,אכן נחשפתי לפני הרופא כפי שלא נחשפתי מעולם ,גם לא בפני בעלי, בכל המובנים, לכך תרם אופיו שובה הלב, חוש ההומור שלו ועוד ועוד.אומנם הוא מעולם לא הצהיר על כוונותיו באופן גלוי, אך ניכר שקיימת הדדיות מסויימת ביצירת המתח המיני. הוא מרבה להחמיא לי על חיטובי גופי (אולי קצת לא מקצועי ) , חיזוריו מרומזים אך קיימים (לא אפרט). האם מפגש חד פעמי בינינו באמת יכול להזיק כל כך ? אולי אחר כך ההתרגשות תדעך והפרפרים יעלמו והעיניינים יחזרו למסלולם?

ד"ר אורן חסון
חסכים משמעותיים
26.09.2011 • 22:53

קארין יקרה,
כתבתי לך את מה שכתבתי, אבל אולי את לא רוצה לקבל ייעוץ, אלא אישור. אני מבין למה. אני באמת מבין את הפיתוי, ואיש איש ובחירתו, אבל קחי בחשבון שהנזק יכול להיות גדול גם אם הסיפור לא יתגלה, ובשל כך שלחתי אותך לקרוא. ואם הסיפור יתגלה, הרופא עלול לאבד את רשיונו, ואת.. אני מניח שאת יודעת מה מונח על כף המאזניים. פרפרים שיעופו היום, עלולים ליצור הוריקן שיהרוס את הבית מחר. רק נסי לדמיין את המצב שבו את מספרת מה קרה להורייך או לילדים. אבל אני שומע ממך עוד משהו עכשיו, וזה שיש חסכים, וכנראה די משמעותיים בזוגיות שלך. אם את מחפשת פתרון לטווח הארוך – אולי עדיף ללכת ליעוץ זוגי, כך שתוסיפו לזוגיות שלכם משהו שלא היה לכם עד היום.

בברכה,
קארין
תודה רבה
27.09.2011 • 03:04

ד'ר חסוןתודה לך על המענה וההכוונה. אקח בחשבון את הנקודות שציינת ואנסה להחליט נכון.

ד"ר אורן חסון
ועוד קצת...
27.09.2011 • 13:03

והרשי לי להציע עוד אפשרות אחת, שהיא היכן שהוא בין לבין: ללכת ליעוץ פרטני. שיהיה לך מישהו דיסקרטי, לא שיפוטי ומקצועי לדבר איתו: להבין מה את רוצה, לאן את הולכת, מה החסכים האמיתיים שלך, ומה עושים כדי להיות באמת מאושרת יותר בכל מערכת האילוצים שבה את נמצאת. יכול להיות שזה גם ייקח אותך בסופו של דבר למקום אחר מכל האפשרויות עליהן דיברנו כאן.

בברכה,
קארין
ועוד תודה
27.09.2011 • 18:43

ושוב תודה על ההתייחסות העניינית. ניתחת נכון את התמונה. אפילו אני רואה את הדברים אחרת. טיפול פרטני נראה לי ריאלי יותר, מכיוון שבעלי טיפוס שמרני שלא ילך לייעוץ זוגי. בנוסף לכך בגידה מבחינתו ,היא גם חצאית קצרה מדי או פזילה ימינה. לכן, סביר להניח שכשיגיע ההוריקן (דימוי יפה)הוא יגרום נזק כבד וחבל. בסה"כ אין לי הרבה על מה להתלונן, מה גם שדאגתי לספק לעצמי את החסר בשפע של ריגושים(אכן במחיר של תחושת ריחוק ששילמתי , ומשלמת ברצון ). אז, אקח את הזמן, ואחליט לבד או בסיוע ,אבל התמונה קצת יותר ברורה לי. אני גם מתחילה לנתח את הדברים בצורה שכלתנית והלב פחות כואב. בנוסף לכך, מאד מקל לחלוק את הדילמה וכנראה שהזמן מרפא. איפשרת לי לראות את התמונה ממבט הציפור . המון תודה

ד"ר אורן חסון
דרך זהירה ובוחנת
03.10.2011 • 12:05

קארין יקרה,
אני מאחל לך הרבה אושר, ושתצליחי לדעת נכון מה טוב ומה נכון לך.

בברכה,