התאהבות בידידה: מה לעשות?
יוסי
לא רוצה אותי
⌄
שלום,
יש בחורה שאני מאוד אוהב. הכרנו במסגרת לימודים לפני יותר מחצי שנה, ובמשך הזמן הפכנו לחברים הכי טובים.היא בחורה מקסימה, ואנו בדעה אחת בכל הנושאים החשובים לי, ובכלל הנוכחות שלה בחיים שלי עושה אותי מאושר.במהלך הקשר פשוט התאהבתי בה והיא יודעת את זה, אך היא טוענת שהיא לא אוהבת אותי באותה צורה. במקביל לאור נסיון החיים של ( אני בן 40 ) אני יודע שההתעניינות שלה בי היא מעבר לחבר טוב, ויש פשוט כל מיני נושאים שנכנסים אליהם בשיחה, כדי לבדוק את הראש של הצד השני בקטע זוגי, והיא עושה את זה איתי.מצד אחד היא נותנת לי את ההרגשה שהיא רואה אותי אחרת, וכל אדם שיסתכל על ההתנהלות היומית שלנו יחשוב שאנו זוג לכל דבר. מצד שני היא דואגת להרחיק אותי מספיק, כדי שלא אחשוב שהיא מעוניינת בי.אני אובד עצות, ולא יודע אם להתרחק ממנה, או לשמור על הקיים ולחכות שמשהו יקרה.לא הגענו למצב אינטימי, והיא אומרת שהיא לא מעוניינת בי, לא בגלל שאני לא הטעם שלה, אלא בגלל שהיא לא מעוניינת באף אחד, מה שיכול להיות.תודה.
ד"ר אורן חסון
ידידות כואבת
⌄
יוסי יקר,
כתבת, אבל לא שאלת. האם אתה שואל אם לנסות? – אני חושב שהיא נתנה לך תשובה ברורה. האם התשובה שלה כנה? – מרכיב אחד של התשובה אולי לא לגמרי כן (שאתה לא הטעם שלה), ואולי כי היא לא רוצה לפגוע בך.אם התאהבת בה, אני מניח שקשה לך להישאר לידה מבלי שמתפתח משהו נוסף, ובודאי כאשר היא תתחיל קשר חדש משלה. אם זה המצב – אז אולי כדאי לקחת סיכון, ולהניח את הקלפים על השולחן באופן גלוי. אם אתה בכל זאת חשוב לה, אולי היא תחליט אחרת. ואם היא לא תרצה, יכול להיות שתצטרך לעשות את מה שאתה ממילא כנראה תעשה, שזה להתרחק, אם המצב הנוכחי יימשך.