התאהבות באח - מה עושים?
געגוע
מאוהבת באחי הקטן
⌄
הי,אני כבר 3 שנים אוהבת את אחי הקטן ומרגישה קשורה אליו בנפש ובדם, כל פעם שהוא נוסע אני מרגישה צביטה עמוקה בלב של כאב וגעגוע, הוא בן 18 אני בת 20 לפני שלוש שנים ישבנו בליל שבת אחרי שכולם הלכו לישון ופשוט ישבנו על הספה והתחבקנו והרגשתי הכי רגוע בעולם וזה התדרדר לנשיקות וכמעט לחוסר צניעות עד שהפסקתי את זה פתאום ואמרתי לו שאנחנו אחים, הייתי ממש צריכה להזכיר לו את זה. יש לציין שהוא תמיד היה בפנימייה והרבה זמן לא הרגשנו מה זה להיות אחיםמאז קרה כמה פעמים שהתחבקנו אבל בלי נשיקותכרגע אנחנו כבר גדולים ואני מרגישה צורך כל הזמן להתקשר אליו אני זוכרת את הרגעים הכייפיים של החיבוקים שאפילו הרבה זמן לא התחבקנו זה גם בגללי כי לא הסכמתי לו זה ממש עברה ואני יודעת את זה. אבל אני מרגישה אליו אהבה ענקית ולא מסוגלת לאהוב גבר אחר יותר ממנו, אחי בשבילי כמו נפש תאומה, הוא תמיד מבין אותי, תמיד דואג לי ובזכותו יש לי המון ידידים שהוא הכיר לי, הוא רוצה מאוד שאני יכיר מישהו ויתאהב בחבר סוף סוף אבל זה לא קורה): אני פשוט אוהבת את אח שלי!!!!! הוא בשבילי כל העולם ואני מתגעגעת אליו לא כמו שמתגעגעים לאח..אלא הרבה יותר..אנחנו גם דומים קופי ואני חולת אהבה אליומה אני יעשה עכשיו??? איך אני אתגבר על האהבה האינסופית הזאת ואתחתן עם בחור ואוהב....עזרו לי!!! דניאלה.
ד"ר אורן חסון
טאבו
⌄
געגוע יקרה,
מקובל לומר שאין משיכה מינית בין אח לאחות הגדלים ביחד מגיל צעיר. זה סוג של מחסום שטוענים שקיים באדם ובבעלי-חיים, שמטרתו למנוע זיווגים של קרובי משפחה ואת הבעיות הגנטיות שעלולות לצוץ מכך. כפי שאת מבינה, בדרך כלל זה עובד, אבל לפעמים לא. החשש שלי באשר אליך נובע לא רק מעצם ההתאהבות שלך באחיך, אלא גם משום שאת יודעת שזה לא מקובל, ושזה נחשב לטאבו בעיני החברה. לכן זה עלול לקחת אותך למקומות לא טובים ולגרום לך לנזק בתדמית העצמית שלך. כדאי שתלכי לטיפול פסיכולוגי. אם את לא יכולה להרשות לעצמך, נסי מרפאה לבריאות הנפש, בסמוך לביתך. תוכלי למצוא רשימה כאן:http://www.enosh.org.il/_Uploads/1clinics.pdf