השקעה בנישואין: דרכים לצלוח תקופה קשה
בולי
נישואים מתפרקים
⌄
שלום רב
אני בת 28 אמא לשלושה ילדים (גיל 6, גיל 4 וגיל חצי שנה). אני ובעלי קנינו בית לפני שנה ואנחנו מחכים לפינוי הבית שיהיה בעוד שלושה חודשים ואח"כ אנחנו צריכים לשפץ את הבית. בנתיים אנחנו גרים אצל הורי ושם לא משלמים על כלום. אני לא חזרתי לעבודה סדירה מהחופשת לידה, אלא עובדת מהבית עד 1.9 כדי לחסוך בקייטנות. כך שאני כל היום עם הילדים. בעלי עובד בעבודה שדורשת מאמץ פיזי קשה והוא די מיואש מהעבודה כבר מזמן. הבעיה היא שמאז שעברנו להורים שלי, בעלי השתנה ניהיה עצבני ומחוסר סבלנות לילדים ולכולם. כשהוא חוזר מהעבודה אין לו כח לילדים והוא רק צועק עליהם. אני והוא כל יום רבים ולפעמים הוא הולך לישון אל הוריו. אני מרגישה שהנישואין שלי הולכים ומתפרקים ואני לא יודעת מה לעשות. אודה ליעוץ בדחיפות.
ד"ר אורן חסון
השקעה למען העתיד
⌄
בולי יקרה,
הוא מתוסכל, ואת מתוסכלת, ואתם צרכים לעבור את השלב הזה של שלושה החודשים הקשים האלה בשלום כדי שלא לצבור משקעים קשים. ויש שתי אפשרויות (אולי עוד, אבל אלו השתיים הבולטות): האחת, היא להחליט ששווה לכם להשקיע כסף, ואולי הרבה כסף (תלוי במקום מגוריכם - עלות שלושה חודשי שכירות דירה!), כדי לשמור על שפיות ועל יחסים תקינים, ולשכור דירה לזמן הזה. אפשרות שניה - לנצל את העובדה שאת אצל הורייך, ושיש לכם בייבי סיטר צמודים, ולצאת לפחות פעמיים בשבוע לבילוי. להחליט ביניכם שאתם מנצלים את המצב עד כמה שאפשר, וכן, גם את הורייך ככל שהם מאפשרים, כדי להציל את הנישואים שלכם, ולשנות אווירה, כי אם לא תשנו אותה, אולי תשלמו על ייעוץ זוגי שינסה לסגור פערים וטינה שתצטבר בתקופה הזו, או בפרידה שבסופו של דבר תנבע מפערים שייוצרו ביניכם בתקופה זו.במילים אחרות, בולי, נסו לחשוב על היחסים שלכם כדבר המשמעותי ביותר, גם אם צריך יהיה להשקיע בהם כלכלית באופן כזה או אחר כדי לשקם וכדי לתת להם את הנינוחות שהם ואתם צריכים.