מצוקות בזוגיות: מה לעשות?
mia
מי יחליט בישבילי?
⌄
ד"ר חסון שלום
אני בת 25, נמצאת בקשר זוג כבר שנה.זוהי מערכת היחסים הרצינית והאמיתית הראשונה שלי. אחרי כמה קשרים שסופם היה ידוע מראש.בחצי שנה הראשונה היה ברור שזהו האדם שאיתו אני רוצה לחיות את חיי. לא יכולתי לחשוב אחרת.אבל בחצי שנה האחרונה אני סובלת מעליות וירידות בצורה לא נורמלית.אני מדברת על מצב שבו הבן זוג שלי, תמיד שם, תומך, אוהב, מתאים את עצמו אלי, תומך בי ברגעי משבר. אבל אני מצידי, כבר חצי שנה, פעם בחודש- "חוטפת קריזה" חדשה. בכל פעם משהו אחר שמפריע לי ביחסים. ואז עוברים יומיים והכל חוזר להיות טוב ויפה.לאחרונה הרגשתי שאני חייבת לצאת מהקשר כדי להחליט. אני בהתלבטות מאד קשה. כי מבחינת התכונות שלו יש בו הכל- הוא מבין ורגוע וקשוב ודואג, ואני יכולה לדבר איתו על הכל. ובאמת באמת הוא נראה לי הבן אדם היחיד שיוכל לחיות עם הקריזות שלי ולהיות עימי בכל מצב. ומנגד יש לי מחשבות טורדניות בלתי פוסקות על זה שהוא לא הגבר שתמיד חלמתי שאהיה איתו (אני משכילה, והוא עוסק באומנות) והוא לא המאצ'ו השרירי שתמיד חשבתי שיעניק לי בטחון, וזה נשמע כ"כ ילדותי אבל אלו מחשבות שלא עוזבות אותי, ונוסף על זה הפחד מחוסר הבטחון הכלכלי שמאד מקשה עלי. למרות שאני עובדת ומתפרנסת, וגם הוא, אבל כשמדובר באומנות אף אחד לא מבטיח שתהיה פרנסה. כאילו אני מבינה שכל החיים חיפשתי גבר שאוכל להשען עליו, ובקשר הזה אני הדומיננטית, ואני תוהה כמה זה משמעותי.בקיצור- איך מחליטים? איך?
ד"ר אורן חסון
את... ומוטב כך! אבל יש במה לטפל עוד
⌄
מיה יקרה,
את מתארת מצב שבו את אמביוולנטית ביחס לקשר, ולכן את נעה ממחשבות חיוביות לשליליות ולהפך, בהתאם לדברים שקורים אצלו או ביניכם, וגם בהתאם לדברים שקורים לך בראש, כשאת חושבת על זה. כאן, זו ההחלטה שלך לאן ללכת עם זה. אף אחד אחר לא יוכל להחליט בשבילך. אבל יש משהו אחר שאת צריכה אולי לשים לו לב, והוא ה"קריזות" שלך. אמנם אמרת שזה קורה פעם בחודש, אבל לא התכוונת למחזור, אלא לבעיות שעולות מתוכך, כתגובה לדברים שוליים (או לדברים הקשורים למחשבות שלך). זה יפה שהוא עומד בזה, אבל אם ה"קריזות" הללו שלך הן הבעיה האישית שלך שבגללה את מוכנה להתפשר (על מישהו שמוכן לקבל אותן), אז אולי כדאי שתטפלי בהן, כדי שתלמדי להגיב אחרת ללחצים או למצבי רוח, כדי שלא הן תהיינה אלו שתשפענה על הבחירה הזוגית שלך. יתכן שבסופו של דבר תגיעי למסקנה שהוא האיש, אבל הקריזות שלך לא צריכות להיות הסיבה שאת עושה פשרות בזוגיות שלך. טפלי בהן, בלי שום קשר לזוגיות שלך, ואז גם הזוגיות שלך תהיה טובה יותר, וגם תהיי שלמה יותר עם הבחירות שלך.