השפעת הרגלי בן הזוג על מערכת יחסים

תאריך פנייה: 01.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנטי סיגריות
בעל מעשן
01.01.2006 • 18:24

שלום
יש לי בעיה עם בעלי, הוא מעשן לדעתי שתי סיגריות ביום וזה מפריע לי נוראאמרתי לו שאני מוכנה לקבל את העובדה שהוא בוגד בי רק לא מוכנה לקבל את העובדה שהוא מעשן. אני שונאת סיגריות את הריח את הנזקים הרבים שישנם כתוצאה מעישון. מה גם שבעלי אינו מתעמל ושמן מאד עם בעיות כולסטרול עובד תחת לחץ המון שעות כל היום כל יום. אמרתי לו שבצורה כזאת הוא יגמור את החיים שלו ממש מהר ומכיוון שאני אוהבת אותו אני רוצה שישמור על הבריאות שלו. כמובן שניסיתי לעזור לו על ידי הצעת תפריט דל קלוריות (לא עזר , המשיך להתפתות לאוכל משמין) הוא אומר שאין לו זמן לספורט כי הוא חייב לעבוד קשה כדי לפרנס את המשפחה, הוא די עצלן מהבחינה הזאת אבל הוא עובד בחוץ ממש קשה. אגב הוא מעשן בסתר לכן אני לא יודעת בדיוק כמה סיגריות ביום הוא צורך אבל לדעתי 2 או 3 מקסימום לפעמים אחת ליום.האם עלי להרפות ממנו אלה החיים שלו ושידפוק אותם אם הוא רוצה?? או שמא עליי להמשיך למנוע ממנו את העדפותיו בחיים???!!!בתודההמיואשת

ד"ר אורן חסון
תמיכה וחיזוק
02.01.2006 • 16:59

אנטי יקרה,
את שואלת שאלה ערכית, שהתשובה לה אינה פשוטה. זה אמנם החיים שלו, והפרטיות שלו, אבל מה שקורה לו משפיע גם עליך. השאלה היא גם היכן גבול הפרטיות, והיכן הוא נפרץ. האם שתי סופגניות ליום, כהרגל, זה בסדר? ואי צחצוח שיניים? ושתי סיגריות ליום? וקופסה ביום? וגראס? והימורים? והרואין? ברור שאי שם, בין זה לזה, ישנו מקום שבו ההשפעה עליך היא כזו, שאת צריכה לשקול או לכפות עליו שינוי, או להשאיר אותו לנפשו, ובלעדייך.כאשר משהו מפריע לך, מותר לך להתריע, ומותר לך להשפיע, ומותר לך לנסות לשנות. אחרי הכל, איכות החיים שלו היא גם איכות החיים שלך, אם כי לפעמים זה פועל בכיוונים מנוגדים (כמו במקרה של העישון שלו, לפחות מבחינתו ככל שמדובר בטווח המיידי). השאלה היא שאלה של מחיר (עד כמה הנדנוד שלך משפיע על איכות החיים של שניכם?), של היכולת שלך לשאת את העישון שלו בכמות זו, של היכולת שלך לשאת את העובדה שאת לא מצליחה לשלוט בו, וגם – של האופן שבו את מנסה להשפיע. ככל שזה מפריע לך יותר, מן הסתם הנכונות שלך לעזוב אותו תגדל, מה שאומר שהנכונות שלך להגיש בפניו אולטימטום תהיה גדולה יותר. ככל שזה מפריע לך פחות, מחיר המאבק יהיה מכריע יותר, וכדאי יהיה לך יותר לוותר על המאבק. אבל אם תנסי להשפיע עליו בחוכמה, דרך משובים חיוביים וחיפוש דרך להתגבר על זה, ומבלי להביע אכזבה וכעס, תוכלי יותר להיות שותפה שלו במאבק נגד העישון, ומקור לתמיכה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083