האם להישאר או לפרוד? עצות לזוג צעיר

תאריך פנייה: 02.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ליאת
השלכות הרומן של בעלי על חיינו
02.01.2006 • 12:14

שלום,
שמי ליאת בת 30 אימא לשני גוזלים מדהימים בת בת שנתיים וחצי ובן בן 8 חודשים.אני עובדת ולומדת במקביל לתואר שני במדעי הרפואה. לפני כשנתיים וחצי התגלה לי שאחת ההנדסאיותשל בעלי בבסיס התחילה איתו וזה נגמר בכך שהוא העביר אותה למקום אחר אבל, אם לא הייתי עולה על זה זה לא היה נגמר. זה התחיל בדיוק בקופה שבה הריתי לו לביתנו הבכורה ועליתי מאוד במשקל. התגלה לי דרך תחושות ולא חס וחלילה שיתוף שלו.בעודי הרה לו לתינוק השני, הוא היה מרוחק כהוגן ולאחר חשדות רבים, תפסתי אותו בשיחת טלפון בשירותים בה הוא מתקשר לאהובתו ואומר לה שלא יכול היה בלי לשמוע את הקול שלה, שהוא לא יכול בלעדיה. היה בינהם קשר של 77 חודשים כמתברר ולפי שיחה עם בעלי נכון לאתול קשה לו לשכוח אותה.ניסינו יעוץ הוא ממאן ללכת בתוענה שזה לא עוזר. הוא אומר שבחר בי. לי זה לא מספיק.אני לא רוצה להיות ברירת מחדל עבורו.פוחדת מאוד לפגוע בילדים שלי, שהרי הם כה קטנים בכדי לשלם על הטעויות שלו.אני די מרגישה חנוקה וחושבת שהדרך היחידה היא לשלוח אותו לזרועותיה. שכן, הוא טוען שהוא הרגיש איתה כמו שהוא הרגיש כשאנחנו יצאנו בראשונה. שהוא מרגיש שהוא התחתן מוקדם מידיי.מה היית מציע לי לעשותבשלב הזה?

ד"ר אורן חסון
שאלה של מי יחליט, ומתי
03.01.2006 • 13:38

ליאת יקרה,
את צודקת בכך שאמירה שלו שבחר בך, אינה מספיקה, ואני מתרשם שהאינטואיציות שלך טובות מאד. סמכי עליהן. העובדות מוכיחות שהוא נשוי לך, אבל הריגושים שלו נודדים מדי פעם. את לא רוצה שגם ליבו ינדוד, אם לא כבר נדד. אתם זוג צעיר, ואם זה המצב עכשיו, ואם לא תצליחו לגשר על הפערים והצרכים, זה יסתיים, אם לא בעוד חצי שנה לפי דרישה שלך, אז בעוד עשר שנים לפי דרישה שלך.הילדים עלולים להפגע יותר ממסגרת נישואים רעה מאשר מגרושים טובים. כך שאם תצליחו להסתדר ביניכם כגרושים, ואם הוא יידע לקחת אחריות עליהם, אין סיבה שהם יינזקו. ובתנאי שתבינו שהורות נשארת ראשונה במעלה אצל שניכם. השאלה היא עד כמה את בוטחת בו שאכן זה יהיה המצב.לגבי יעוץ: הוא אומר שזה לא יעזור, ואולי זה באמת לא יעזור, אבל לא בגלל שהוא בחר בך, אלא בגלל שהוא התאהב במישהי אחרת. אם הוא רוצה לחיות איתך, הרי אתם זקוקים מאד ליעוץ זוגי. ואולי, וגם זה אפשרי, יתברר לשניכם תוך כדי ייעוץ, שהפרידה היא בלתי נמנעת ושהיא הדבר הנכון ביותר עבורכם לעשות, ובגלל המצב הרגשי והנפשי שלו. אני חושב שאת זה הוא אולי מנסה להכחיש היום, ואולי הוא מנסה להובילאותךלהחלטה על פרידה, כדי שהוא ייראה טוב יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083