השפעת המשפחה על בחירותיך

תאריך פנייה: 19.08.2011 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
השואלת
החלטה שלי או של הסביבה?
19.08.2011 • 16:02

אני יוצאת עם גבר במשך חצי שנה.בתחילת הקשר לא חשבתי שהוא הטיפוס שלי אבל עם הזמן הוא נפתח ואני גם וכיף לנו ביחד.בזמן האחרון התחלתי לשמוע הערות מההורים שלי ומהאחים שלי שאנחנו לא נראים מאושרים ביחד ושיש בו משהו כבוי ועייף ושהוא לא מתאים לי,הוא אכן אדם רגוע ונינוח ושקט וכשהוא מדבר עם המשפחה שלי הוא מתבייש ולא מרגיש הכי בנוח ולכן הוא ככה לידם.בד"כ אני נמשכת לאנשים יותר אנרגטיים אבל עובדה שאנחנו כבר תקופת זמן ארוכה ביחד,אולי מה שחשבתי שמתאים לי הוא בעצם אחר. בכל מקרה,כתוצאה מההערות של המשפחה בזמן האחרון אני מאוד לא בטוחה בקשר ומתייעצת ובודקת ומנתחת אותו ואפילו יצאתי עם שני בחורים בלי ידיעתו.יכול להיות שההערות מסביב של המשפחה העיבו על הקשר ובלבלו אותי .אבל אם אני אוהבת אותו באמת אני לא אמורה להדוף כל דבר כזה ולא לתת לזה להשפיע עליי?אני אמורה לחשוב "מה היה אם הייתי יוצאת עם מישהו יותר אנרגטי" זה הגיע למצב שיצאתי עם גברים אחרים,זה לא אומר משהו?הוא עושה לי טוב כי הוא אוהב אותי מאוד ועושה בשבילי דברים וכי רגוע לי ושקט לי איתו והוא גורם לי להרגיש נשית והכי יפה בעולם..אבל רוב הזמן שאנחנו מתראים יש הרבה מגע ולפעמים אני מרגישה שבגלל זה אני מתגעגעת אליו.זאת אומרת לא אליו,לבן אדם שהוא אלא למגע איתו..מרוב המחשבות והעצות אני כבר לא יודעת מה אני רוצה.. כשאני איתו אני לא לגמרי איתו ואני מנתחת כל דבר . אבל בעצם כן נעים לי להיות איתו..ועם זאת אני עדיין חושבת שאולי הוא לא מתאים לי ואני צריכה מישהו יותר אנרגטי..ואני כבר לא יודעת אם זה נובע מרצון אמיתי שלי או משטיפת מוח מהסביבה שלי

ד"ר אורן חסון
השפעות המשפחה
21.08.2011 • 01:29

שואלת יקרה,
את אמורה קודם כל לשאול את עצמך מה את רוצה. ואולי את צריכה גם לשאול את עצמך מדוע את מושפעת כל כך על ידי בני המשפחה שלך. יכול להיות שהתשובה שלך לשאלה השניה אינה קשורה כלל למה שאת רוצה או לא רוצה, אלא למה שיש בינך לבינם, ולבטחון העצמי שלך. לכי לפי הרגש שלך, ונסי שלא לתת לו להיות מושפע מדעתם של אחרים. אם לא תצליחי להפריד בין רצונך לבין רצונם של בני משפחתך, יתכן שאת צריכה רק קשר שיתאים גם להם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083