השפעת האם על זוגיות

תאריך פנייה: 16.10.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סמדר
אם החבר
16.10.2005 • 01:26

שלום רב,
בהמשך לתשובתך, רציתי לציין עוד כמה פרטים שאולי יעזרו לך להבין את המצב הבלתי ברור בו אני נמצאת.אני מרגישה שאם החבר מתייחסת אליו כאל ילדה הקטן או כ"חבר". כמו כן הוא גרוש ואני חשה שאולי הייתה לה השפעה על גירושיו. אני נמצאת כרגע בקונפליקט, כי אני לא רוצה "להכניס" את עצמי למשפחה שבה האמא רכושנית לבנה הצעיר. ומצד שני אני רוצה להיות איתו ולחלוק חיים משותפים יחדיו, אך שיציב לאמו גבולות ושלא תתערב בחייו, בחיי ובקשר בינינו. ושפשוט תרד לו מהגב, יש לו עוד אחים שאליהם היא יכולה לפנות בבקשות שונות. כואב לי שהוא פגוע ממנה ושהיא מציקה לו.וכמו שציינתי הוא לא מאפשר לי לשוחח איתו על הוריו, הוא טוען שאלו חייו הפרטיים ודברים אישיים שלו. חשוב לי להסדיר איתו עניין זה לפני שנחליט על מיסוד הקשר. כיצד אוכל לגשת אליו ולשוחח על כך??תודה רבה רבה, סמדר.

ד"ר אורן חסון
מה שבינך לבין החבר שלך
17.10.2005 • 10:21

סמדר יקרה,
את צודקת שאת צריכה להבהיר לעצמך את הדברים לפני שאת נכנסת לשם, כי החיים הפרטיים של החבר שלך עלולים להשפיע עלייך. ולכן זה בדיוק מה שאת צריכה להגיד לו. תגידי לו שאת אוהבת אותו, ושעצם העובדה הזו, באופן טבעי, מחייבת אותך לחשוב הלאה. אלא שהיחסים בינו לבין אמא שלו בהכרח משפיעים וימשיכו להשפיע על היחסים שלו איתך, ולכן את רוצה לדעת, יותר מכל, ולהשתכנע, שמה שלא יקרה, היחסים בינך לבינו יושפעו על-ידי מה שקורה ביניכם, ולא מה שקורה בינו לבין אמו.יכול להיות שבעבר היא השפיעה על הגרושים שלו, ויכול להיות שלא. גם אם כן, זה לא אומר שהוא לא למד מאז לשים לה גבולות. אז תגידי לו שאת רוצה לדעת, יותר מאשר אם היו לה השפעות קודמות עליו, שהוא יודע עכשיו להגביל את השפעתה עליו באשר ליחס שלו איתך. זה לא אומר שאת צריכה לעשות איתו מלחמות על זה, אבל אתם צריכים להיות מסוגלים לפתוח את הנושא ולדבר על המצוקות שלך והחששות שלך. אחרי הכל, גם יכולת כזו היא מרכיב חשוב במערכת תקינה של יחסים זוגיים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083