השפעה של אחרים על החלטות
יעל
קושי חוזר בתוך מערכת יחסים
⌄
שלום
לך,מבקשת את עזרתך לאחר תקופה ארוכה של לבטים חוזרים ונשנים.אני בת 24 אוטוטו, נמצאת בקשר עם בחור מדהים ומקסים בגילי במשך שנה. היינו חברים בעבר, נפרדנו ועכשיו אנחנו ביחד כבר שנה.במהלך כל התקופה עברנו עליות וירידות שתמיד הגיעו מצידי. הנושא לעליות וירידות תמיד נשאר בתוכי ולא שיתפתי את הבן זוג שלי בהן. מה שאמרתי לו זה שאני לא בטוחה בקשר, לא יודעת אם להמשיכו, אם זה עושה לי טוב. שאני צריכה זמן עם עצמי לחשוב ולהרהר. המסקנה הייתה תמיד שאני רוצה להיות איתו וכך כל פעם חזרתי להיות איתו. הסיבות האמיתיות של כל הריחוק הזה ממנו הוא חצוי לשניים- 1. דברים שנראים לי בעייתים אצלו כמו למשל שיח משותף שאנחנו לא תמיד יוצרים בצורה תקשורתית טובה ומדחיקים את הבעיה ע"י קשר גופני קרוב מאד שמשיכתו לעולם לא נגמרת.. 2. דברים שקורים אצלי ומפריעים לי להגיע להחלטה נכונה,ו ליציבות בחיים. אני ביקורתית מאד מטבעי, מסתכלת כל הזמן על האחר וחושבת שלאנשים אחרים יש דברים טובים יותר, מוצלחים יותר -"הדשא של השכן ירוק יותר"- ואולי יכול להיות לי בן זוג טוב יותר? בנוסף אני מרגישה שאני לא מצליחה להיות על "הגל השקט " היציב והרגוע בתוך מסלול זוגיות ולכן אני כל הזמן מייצרת "אקשן"- רצון לפסק זמן, מצבי רוח, שיחות תוכחה. אני באמת מרגישה שמשהו בי פגום בכל היצירת קשר בתוך מערכת היחסים,דברים שיכולים לחזור גם אם אני איפרד ממנו ואמשיך הלאה. יש לי מזל שיש לי בן זוג שסופג את כל זה מתוך אהבה, אך אני מתוסכלת מאד מאד מעצמי ומתמודדת עם ספקות שחוזרים ועולים פעם בכמה ימים. הדיכוטומיה שלי עם עצמי וחוסר הבטחון בקבלת החלטות ואולי אומץ מתבטא בסתירות יומיומיות- רגע אחד אני מכריזה לכל העולם שאני בדרך להיפרד ממנו ויום אח"כ במחיצתו אני יכולה להיות מאושרת ולראות אותו כבעלי.אני חסרת אונים!אשמח לחוות דעתךתודה ענקית
ד"ר אורן חסון
השפעה של אחרים?
⌄
יעל יקרה,
הגדרת, אני חושב, את הדברים נכון. כלומר, שהקושי הוא אצלך, ושל אי יציבות בקבלת החלטות. את רוצה את השמיים, ולפעמים לא מוכנה להסתפק בפחות. וכשאת בקרקע, טוב לך. אזרוק לך אפשרות, בדקי אם זה באמת מה שקורה לך:האם יכול להיות שאת מודדת את ההצלחה שלך דרך דברים שאומרים לך אחרים, ולא דרך מה שאת מרגישה? האם הערות של אחרים – הורים, בני משפחה, חברות, הן אלו שמורידות לך את הביטחון, ולכן את באותו רגע "רוצה את השמים"? כלומר, משהו טוב יותר מזה שעליו העבירו ביקורת?אם כן, את צריכה ללמוד להחליט בעצמך על מה שטוב לך. זה לא פשוט, וזה לוקח זמן. אני מכיר את זה מקרוב בשטח הטיפולי. זה לוקח זמן כי קשה להפסיק להיות מושפע על ידי אחרים, וצריך ללמוד את זה. אם לא תוכלי לבד, שקלי ללכת לטיפול כדי להתמודד עם תהליכי קבלת החלטות שלך.
יעל
השפעה של אחרים?
⌄
תודה רבה על תשובתך.אשמח להכוונה- איזה סוג טיפול אני יכולה ללכת?
ד"ר אורן חסון
שאלות של דימוי עצמי
⌄
יעל יקרה,
אני מניח, לפי שאלתך על טיפול, שאת חושבת שאת מושפעת מדי על ידי דעות של אחרים. אני חושב שמן הראוי ללכת למישהו שעיסוקו הוא בטיפול בשאלות של דימוי עצמי וקבלת החלטות, שזה פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט. אם תרצי פרטים נוספים, את מוזמנת לשאול אותי טלפונית.