חוסר ביטחון בקשר: מה לעשות
baros
חברה שלי לא יודעת לשים גבולות.
⌄
שלום
אני בן 20 וחברה שלי בת 18 וחצי, הקשר בינינו טוב ויש משיכה ואמון והכל עובד מצויין,יש דבר אחד שמפריע לי מאוד והוא שחברה שלי לא יודעת\לא שמה לידידים שלה גבולות, וגם לא לבחורים חדשים.היא בחורה מאוד מושכת ויפה והרבה פעמים מתחילים איתה בכל מקום.לרוב מתחילים איתה היא לא מתייחסת וממשיכה.לפעמים היא כאילו תמימה ולא מבינה את המטרות של הבחור והיא מדברת איתו מתוך נחמדות וחברותיות, ולי זה מפריע שהיא לא שמה גגבולות לבחורים חדשים שמתחילים איתה.אני לא מצפה שהיא לא תדבר עם אף גבר בחיים, אבל יש ויש לדוגמה:היא יצאה למועדון עם חברות מהצבא, במועדון התחיל איתה ידיד של חברה שלה, היא אמרה לו יש לי חבר אני לא רוצה שום קשר אלייך..לאחר מכן היא וחברותייה הצטלמו והיא נתנה לאותו בחור את המכשיר טלפון שיצלם אותן.הוא התקשר לעצמו ממנה ושמר את עצמו בפלאפון שלהיום למחרת בזמן שאני והיא היינו במסיבת יום הולדת של מישהי, אני רואה שהיא מתכתבת בפלאפון עם מישהו.. שמתי לב שהיא מתכתבת איתו קרוב לשעתיים.למחרת דיברנו על הנושא והיא אמרה שהיא מצטערת ושהיא לא חשבה על זה ככה ושאני חייב לראות את השיחה,בשיחה באמת היא דיברה באופן יבש לחלוטין ונתנה לו להבין שהיא לא בעניין ושיעזוב אותה.לאחר שדיברנו היא מחקה את הפלאפון שלו. ואמרה שהיא לא תדבר איתו יותר (מרצונה)לי מפריע מאוד והדבר הזה ערער לי את הביטחון, אני יודע שהכוונה שלה זה לא לבגוד בי, אבך איך אפשר לגרום לה להבין שלגברים האלה יש אינטרס ועצם זה שהיא מדברת איתם באופן רגיל לגמרי גורם להם להמשיך ולדבר איתה.השאלה היא:איך אפשר להסביר לה מה מפרייע לי בצורה שלא תגרום לה לחשוב שאני לא בוטח בה?
ד"ר אורן חסון
לא בוטח ביכולת שלה לסרב
⌄
בארוס יקר,
מן הסתם, אתה באמת לא בוטח בה מספיק. כי בחורים באמת ימשיכו לחזר אחריה, אבל כשאין לך ביטחון שהיא לא תתפתה, או כשאין לך ביטחון שהיא לא תיענה לבחור כלשהו ולו רק מתוך טוב לב או אי נעימות לסרב, ולא מתוך רצון אמיתי, אז אתה חרד לגורל הקשר ביניכם, וחרד לה. אתה אולי סומך על זה שהיא לא תעשה זאת מרצון, אבל אתה לא סומך על זה שהיא לא תיגרר לזה מתוך אי רצון. וכנראה שאת זה אתה צריך לומר לה, ותצטרכו שניכם לדבר את זה עד שאתה תבין שאפשר לסמוך עליה, והיא תראה את הדברים קצת יותר בעיניים שלך, כלומר, חשדניות קצת יותר משלה, ותגיעו לביטחון ולהערכה הדדיים.