השפלה בקשר: מה לעשות?
לי
בן זוג שלוקח את הקשר כמובן מאליו.
⌄
שלום
אני בת 22 ונמצאת בזוגיות שנתיים וחצינתחיל מהדברים הטובים: אני ובן זוגי(25) אוהבים אחד את השני יש לנו את אותם התחביבים אותו "ראש" ואותן דעות, נמשכים אחד לשני והוא עצמו בחור מקסים וכן רואה בו שותף לחיים.אני אספר ממש בקצרה את הבעיה שלי - אני מרגישה שבחודשים האחרונים הוא לוקח אותי כמובן מאליו וכבר לא משקיע בקשר, פחות יוזם להיפגש, פחות מתקשר(אני יותר מתקשרת ממנו) אלא אם כן הוא רוצה סקס אז הוא יודע איך להתקשר ולחזר. הוא מבטל את כל מה שאני אומרת ומשפיל אותי. לאחרונה עליתי במשקל והוא כל פעם טורח להגיד "איזו שמנה את" או "כמה את אוכלת", אני לא מראה לו שזה פוגע בי ומשדרת לו הכי ביטחון עצמי. אז בסדר עליתי אולי מס' ק"ג אבל לדעתי אני נראית די טוב וברחוב כן מתחילים איתי. הוא פשוט גורם לי להרגיש לא מושכת, לא טובה לו מספיק. אני יודעת שהבסיס של הקשר הוא כן טוב וכן יש פוטנציאל, אני לא רוצה לפרק את הקשר הזה אלא אני רוצה לדעת איך לגרום לו שוב להסתכל עליי בהערכה ולהשקיע בי כמו פעם, מה אני עושה כדי שהוא לא ייקח אותי כמובן מאליו???
ד"ר אורן חסון
לתבוע תמיכה במקום שאת צריכה אותה
⌄
לי יקרה,
הבנתי את הדברים הטובים. חשוב שאת אומרת אותם, כי הדברים הלא טובים לא לגמרי מעידים עליהם. כלומר, אני בטוח שטוב לכם ביחד, אבל בצד זה יש גם דברים שאינם טובים. הנכונות שלו להשפיל אותך כדי שתתאימי לסטנדרטים שלו היא סימן לא טוב. בין אם המטרה להפוך אותך למושכת יותר עבורו, ובין אם המטרה היא להראות לך שהוא הדבר הטוב ביותר עלי אדמות שמוכן להיות איתך, כך או כך הוא מראה נכונות לפגוע בך כשמתאים לו.אני לא מבטל את הקשר הזה, ולא אומר לך לעזוב אותו. אבל את צריכה ללמד אותו מה מותר ומה לא. בעיקר, את צריכה ללמד אותו שכבודך העצמי הוא דבר חשוב לו, כי אם הוא לא מכבד אותך, את לא מקבלת ממנו את הדבר החשוב ביותר שאת צריכה ממנו: שקט נפשי. אהבה. הרגשה שאת טובה לו ומתאימה לו. אם זה איננו, את לא יכולה להיות בטוחה שהוא ירצה להמשיך בקשר איתך. ואם הוא רוצה – הוא צריך להראות לך את זה, ולא לגרום לך לפקפק בזה.אני לא אומר שהוא לא יכול לתת לך ביקורת. אבל הוא צריך לעודד אותך ליצור שינוי לפי היכולות שלך, ולתמוך בך באופן חיובי, במקום לזלזל במה שאת. תצטרכי את הכוח להסביר לו את כל אלה. זה לא יהיה לך קל. אבל בדקי עם עצמך איך אומרים את זה בשקט, בשכנוע עצמי, ומתוך ביטחון עצמי שכך מגיע לך וכך ראוי לך. ושימי את הגבולות היכן שראוי לשים אותם. בשקט, בבטחון עצמי ובאסרטיביות.
לי
לתבוע תמיכה במקום שאת צריכה אותה
⌄
תודה רבה