השעון של האישה מול השעון של הגבר

תאריך פנייה: 01.12.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנית
תהיה חתונה?
01.12.2013 • 14:22

שלום
ד"ריש לי חבר מזה כשנה וחודש,שנינו מאוד רציניים בקשר אני כמעט בת 25 והוא בן 26, אני ישנה אצלו כמעט כל יום (כמובן כל עוד וזה מתאפשר לשני הצדדים), הזוגיות שלנו מאוד בשלה וטובה,אני כבר כמו בת בית אצל משפחתו,הוא אוהב אותי ומראה את זה בכל המובנים,העניין הוא שאני כבר חושבת על חתונה ומחכה להצעה אך איני רואה הצעה באופק, יש פעמים שכשאני מנסה לדבר איתו על חתונה אז הוא אומר לי יש עוד זמן..יש עוד זמן...ותאכלס?אין מספיק זמן הזמן רק הולך ונמשך ובינתיים אין כלום באופק.מה עליי לעשות על מנת לדעת שהוא באמת מתכוון להציע לי? ולא שהזמן נמשך בלי מטרה?

ד"ר אורן חסון
מה עושים כאשר אין חתונה באופק?
02.12.2013 • 21:06

דנית יקרה,
זה קושי נפוץ בזוגות בגילאים שלכם, גיל שבו בדרך כלל האשה מרגישה שהשעון שלה טס, והגבר מרגיש שהשעון שלו זז לאט. אני מבין שאת לא רוצה ללחוץ עליו, גם כדי שלא להיראות נואשת ו"חלשה", וגם כדי שההצעה שלו תגיע מתוך רצון ולא מתוך לחץ. אלא שגם הוא אמור לדעת, אם הוא פנוי מספיק לאמפתיה, שהשעון שלך עובד בקצב אחר. ולכן, השאלה היא לא אם לדבר איתו על זה, אלא איך לדבר על זה. האם אתם מספיק קרובים כדי לדבר על חלומות? חלומות הולכים לתחומים שונים, מקצועיים, זוגיים ומשפחתיים. אולי הגיע הזמן לדבר על כמה ילדים את רוצה, וכמה הוא. אולי הגיע הזמן לדבר על מתי ראית את עצמך נשואה, ולהבין, במקביל, שהוא כנראה רואה את עצמו נשוי מאוחר יותר. אם זה המצב, ויתכן מאד שזה המצב, עד שלא תהיי מפורשת, הוא יכול להתעלם ממה שהוא אולי יודע, מבלי להרגיש רע מדי, כי את מאפשרת לו את זה. כשזה יהיה על השולחן, גם ללא דרישה אלא כצורך משמעותי, אולי הוא יבין שהוא לא יוכל להמשיך כך לאורך זמן, מבלי להרגיש רע כלפייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083