השלמה וזוגיות: איך להתמודד עם קשיים

תאריך פנייה: 25.01.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נעם
הכלמתפרק
25.01.2011 • 14:05

היי..יש לי חבר כבר כמעט שנה. הוא מאוד פזרן ומשתדל לקנות לי ולפנק אותי גםכשאין לו. זה נראה שהוא לא חושב על דברים עד הסוף.הוא אומר שהוא רוצה לתת לי את כל מה שיש לו, ואני עקבית בלהודיע לו שכסף לא קונה אותי. לאחרונה הוא נקלע לבור רציני של התחיבויות ועניינים כלכליים אחרים ולקחו לו כמעט חודשיים של עבודה קשה רק לצאת מזה, וגםזה בקושי.אני מרגישה שהכל מתפרק סביבנו. אנחנו צעירים, סטודנטים, ואי אפשר לומר עלי שההתנהלות שלי היא טובה ויעילה. זה משפיע מאוד על היחיסם בנינו, אבל שנינו משתדלים לתמוך ולהיות שם אחד בשביל השניה בכל בעיה ובכל עניין. אני והוא לא נוטרים טינה בהתאמה על כל מה שקרה.הייתי רוצה לדעת מה נוכל לעשות כדי לשפר את המצב. אנחנו אוהבים מאוד אבל זה נראה כאילו מאז שאנחנו ביחד רק דברים רעים קורים. הוא איבד את הרכב שהיה לו ונכנס לחובות בבנק. שנינומאוד לחוצים ואין לנו על מי לסמוך חוץ מאחד על השני. זה יוצר המון לחץ והתמודדות מצד שנינו. כל מה שהולך בנינו כרגע זו תמיכה הדדית. אנחנו לא יוצאים ובקושי מצליחים להנות או להעלות חצי חיוך. כאילו, כל אחד מאיתנו חזק בשביל השני אבל בקושי מצליח להחזיק את עצמו.כל הלחץ הזה לא מועיל לנו ואין לנו מושג איך לצאת מכל זה. ובכלל איך לחזור למצב שבו נוכל לחיות בלי דאגות, או לפחות עם מעט דאגות. איך חוזרים לזוגיות?

ד"ר אורן חסון
להשלים עם מה שיש, ולחיות כמה שאפשר?
26.01.2011 • 00:44

נעם יקרה,
עושה רושם שלמרות הבור הרציני, הוא הצליח לצאת ממנו, גם אם בקושי, בתוך חודשיים, שכמובן דרשו עבודה קשה. זה סימן טוב דווקא. אם כך, אולי הגיע הזמן שתעשו תוכנית פעולה כלכלית, כדי לדעת מה מותר, ומה אסור, כמה לחסוך, וכמה להתאמץ, וכמה להתיר את הרסן כשאפשר. ובין לבין, לא לשכוח לפנות מעט זמן לשניכם, לבילוי. ובילוי לא חייב להיות דווקא בילוי שעולה כסף. סרטים יש בטלויזיה ובמחשב. חברים אפשר לקיים במקומות מפגש זולים, לראות אנשים, ולהיות בחוץ, אפשר גם בטבע או בגנים או בפארקים או בשפת הים, תלוי היכן אתם נמצאים, ולהיות גם שם – או בין אנשים או בטבע, לפי ההעדפות שלכם, ואולי פעם כך ופעם כך. כל אלה הם החלטות שלכם, ותוכלו עדיין ליהנות זה מזו וממה שיש לכם ומחברה ומשפחה, גם כשקשה, ובתנאי שתצליחו לפנות לעצמכם מעט זמן בתוך הלחץ, ובתנאי שתלמדו לקבל ולהשלים עם מה שיש, עד שיהיה טוב יותר. כי מה האלטרנטיבה? שתיפרדו ושכל אחד מכם ימצא מישהו או מישהי ללא צרות ועם הרבה כסף? – השלימו עם מה שיש, והמשיכו לתמוך זה בזו, וחיו באושר עם מה שאפשר. ההשלמה תוכל להגדיל לכם את החיוך מחצי לשלושת רבעי, וזה כבר לא רע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אורי
להשלים עם מה שיש, ולחיות כמה שאפשר?
27.01.2011 • 12:52

ד"ר חסון ,אני חושב שאתה אדם נפלא עם אינטילגציה ריגשית גבוהה מאודפנייך לשלום תמיד.אני נהנה לקורא את תגובותיך המקצועיות. אתה מלא אהבה כלפי הפונים אליך.מעריך אדם כמוך.ישר כוח

ד"ר אורן חסון
תודה על המחמאות, אורי!
28.01.2011 • 00:27
בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083