ויכוחים בזוגיות: אמון, פרטיות ועבר
אאא
לא יודעת מה לעשות
⌄
אני עם החבר שלי כבר עשרה חודשים, אנחנו כבר מדברים על חתונה, דו צדדי.יש בעיה אחת... הוא אוהב לדבר עם בחורות אחרות.. לפלרטט.. , אחרי שתפסתי אותו כמה פעמים הוא טוען שהוא לא יעשה את זה יותר. הוא טוען שהוא אוהב אותי ורק אותי ואני באמת מאמינה לו אחרת לא הייתי נשארת שם. אבל אני בן אדם קנאי וקשה לי עם זהבקשתי ממנו שישאיר את הפייסבוק שלו פתוח על מנת שאני אוכל לראות את השיחות שלו הן תמימות הוא לא מוכן כי הוא טוען שזו חדירה לפרטיות ושאני צריכה לסמוך עליו, אך אחרי שנוכחתי כמה פעמים למצב, קצת קשה לי לסמוך עליו,מה אני אמורה לעשות? אני יודעת שאמון זה בסיס לכל קשר, איך אני אמורה להחזיר את האמון אליו?
ד"ר אורן חסון
עבר, הווה, עתיד
⌄
אאא יקרה,
העניין הוא שלעיתים קרובות ויכוחים כאלה מתגלעים לא רק על רקע של אמון ונסיון לשמור על פרטיות כדי שאפשר יהיה להמשיך ולפלרטט כשרוצים, אלא גם כשהויכוח הוא על עמדות כוח ("אני לא נכנע לתכתיבים!"). והאמת היא שיש צדק בדבריו, שכן זה במידה רבה כמו לפתוח התכתבות של דואר אלקטרוני בפנייך. השאלה עד כמה פרטיות אנשים צריכים לשמור בתוך הזוגיות היא שאלה מורכבת, ויש לה תשובות רבות (ואני מודע גם לכך שפייסבוק זה יותר מאשר דואר אלקטרוני, כי זה גם פותח כשלעצמו אופציות ליצירת קשרים חברתיים, כאשר הדואר האלקטרוני לא יוצר אותם אלא יכול לשמור ולפתח רק את מה שמתחיל מחוץ לו).אלא שבנוסף לכל אלה, יש גם אלמנט של הסטוריה. כי, נניח לרגע שהוא באמת לא מפלרטט עם בחורות אחרות בפייסבוק. כלומר, עכשיו כבר לא. אבל בחודש וחצי הראשונים שבהם הייתם ביחד הוא כן עשה זאת. איך תקבלי את זה? אולי זה החשש שלו. אולי כי תראי שהוא המשיך להתכתב עם איזו אקסית שלו, למרות שאין ביניהם דבר. אני לא יודע... מבינה? כי במצב העניינים הנוכחי, יכול להיות שהוא אומר לעצמו שאם תדעי מה היה שם בעבר (ואני מדבר על העבר, ולא על ההווה והעתיד), הלך על הזוגיות שלכם, והוא לא רוצה זאת.כך שאם תרצי שיפתח לפנייך את הפייסבוק שלו, את צריכה גם להחליט שדברים מסוג זה מן העבר כבר לא יישחקו תפקיד. האם את מסוגלת? ומצד שני, האם את מסוגלת להיות איתו בזוגיות שבה התכתבוית שלו (ופייסבוק בכלל זה) אינן גלויות בפנייך? כל אלה הם עניינים חשובים שתצטרכו להחליט בהם תוך כדי תנועה, ואולי עוד לפני החתונה.