השותפה של בן הזוג: איך להתמודד?

תאריך פנייה: 01.11.2019 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עמית
מפלצת ירוקה
01.11.2019 • 22:52

היי ד"ר,
אני סטודנטית באוניברסיטה מוכרת בשמה ובחיי החברה שלה בארץ. אני ובן זוגי בני 24.
אנחנו חברים שנה פלוס ובקשר מעולה.
החלטנו השנה שמוקדם מדי שנעביר לגור יחד, ולכן אני נשארתי בדירת השותפות שלי, ובן זוגי עבר לדירה חדשה. בדירה החדשה שותף ושותפה.
עוד לפני שפגשתי את השותפה עשה רושם שבן זוגי מאוד מתרשם ממנה, הוא ציין שהיא מגניבה וזורמת, ומאוד ציפה למגורים המשותפים בדירה (שנה שעברה היתה לו חווית שותפים לא טובה)
אני מבחינתי בלעתי צפרדעים, ולא אמרתי דבר, כי מצד אחד אני מאוד רוצה שיהיה לו טוב בדירה, ומצד שני התחילה להצטבר בי קנאה כלפי מישהי שעדיין לא פגשתי.
השבוע התחילו הלימודים ופגשתי אותה בחנוכת הדירה בפעם הראשונה. כל הציפיות שלי התממשו. קיבלתי רושם שהבחורה ילדותית, קולנית (ניסתה לתפוס את תשומת הלב של כל הסובבים), ופלרטטנית (גם עם חבר שלי לידי!!) .מאוד מאוד שונה מהאופי שלי שהוא יותר שקט.
אני לא יודעת מה לעשות..מצד אחד עבר רק שבוע מוקדם לשפוט, ומצד שני אני מקנאה ומפחדת... אני יודעת שאני צריכה לסמוך על חבר שלי, אבל מפחדת שהם נמצאים באותה דירה, ישנים חדר ליד חדר, וכשהיא באופי שלה מוחצנת ופלרטטנית ורווקה.
אני לא רוצה לדבר איתו על זה כי אני לא רוצה כבר בשבוע הראשון לעלות ביקורת ולהרוס לו את חווית הדירה, וגם לא רוצה להראות חולשה בנוגע למצב שהוא כביכול לגיטימי (לגור עם שותפה)
איך אני מחזקת את עצמי ועוברת את השנה הזאת עם מינימום נזק עצמי ולזוגיות המדהימה שלי? לא רוצה להפוך לאובססיבית קנאית או לראות סרטים שלא קיימים במציאות.. אשמח לעזרה..

ד"ר אורן חסון
להפגין נוכחות, כי הוא בן זוגך
02.11.2019 • 22:33

עמית יקרה,
בהחלט יתכן שהשותפה שלו לדירה היא פשוט כזו – ידידותית לסביבה ללא כוונות מימוש כלל. יש נשים שהן שמרניות מבחינה מינית למרות שהן פלרטטניות כלפי חוץ. כך שאין לך ביטחון באשר לכוונות שלה, ואולי היא אפילו מרגישה בטוחה בכך שלשותף שלה יש בת זוג. מצד שני – בהחלט ייתכן שגברים מבינים זאת אחרת, גם אם אין לה כוונות.אני חושב שהדרך הכי נכונה עבורך היא להמשיך ולהיות 'בעלת הבית' של בן זוגך, שזה אומר להפגין נוכחות, ולהיות גם ידידותית כלפיה. אם את יכולה להתגבר על הקינאה והפחדים שלך, כי את בת הזוג שלו, וכי כאשר אתם ביחד היחסים בינך לבינו לא מרוחקים יותר אלא נשארים כפי שהם, קרובים ואינטימיים, היחסים אולי יהיו ברורים יותר בין שלושתכם, ואולי תמצאי חן בעיני מספיק כדי לומר לעצמה שהיא לא רוצה לפגום ביחסים איתך, ואולי גם לא לפגוע בך. אם כך יקרה, תוכלו להכנס להרגל של יחסים כשכל אחד מבין ומעריך את מקומו. ככל שתהיי נוכחת יותר, כך יהיה לך קל יותר. אולי לא ממש בהתחלה, אבל בהחלט ייתכן שכך יהיה בהמשך.אם את מרגישה שאת לא חזקה מספיק – ושאת מאד רוצה את הקשר איתו, אז אולי יהיה ל נכון להחליט להקדים את המעבר לדירה משותפת, כי הוא חסר לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083