השוואות לאקסית - מה לעשות?
דנה
מדבר על האקסית
⌄
אז אתמול הוא עולה (שוב) האקסית תוך כדי שיחה. אני יודעת שהיא היתה אהבה גדולה שלו 3.5 שנים ובד"כ לא מפריע לי שהיא עולה בשיחה אבל....הוא מספר איך החתול היה תופס את המקום שלו כישן איתם במיטה (דיבנרו על חתולים), היה יושן בחיקה ולולקח את מקומו של בן זוגי שהיה בחיבוק איתה ("זה המקום שלי!"). אותי הוא כבר לא מחבק כבר כמה שבועות. אני לא אוהבת שהוא מדבר "בערגה" עליה. למה זה מפריע לי כ"כ? למה אני מקנאת? וישר חושבת על עצמי? הוא שאל אם זה מפריע לי ...הוא שם לב.... איכשהו התשובה היתה כי זה דברים אינטימיים. אבל זה הרבה בגלל שאני רוצה שיאהב לחבק גם אותי ככה........
ד"ר אורן חסון
לסגור את הברז.
⌄
דנה יקרה,
הוא שאל אותך אם זה מפריע לך שהוא מדבר על האקסית, ואת לא ברורה בעניין הזה. תגידי לו "כן", ותסגרי את הברז. בודאי שזה יפריע לך! בודאי שתעשי השוואות! וכשהוא לא ידבר איתך על זה, גם הוא יעשה פחות השוואות. היי אסרטיבית, וסגרי את הנושא. בלי מריבות, אבל באופן פסקני. אחרת זה יעלה אחר-כך, בכל מריבה שלכם, כי הוא יודע שזו נקודה רגישה אצלך.
דנה
לסגור את הברז.
⌄
אוקי. האמת חשבתי שתגיד לי שאני צריכה לקבל את זה שיש לו עבר וזכרונות ואהבות למישהי שהיתה משמעותית בעבר שלו. אז אמרת לי אסרטיביות ואולי גם הרגש שלי זה לא תלוש מהמציאות וכו' ....אז אהיה אסרטיבית ואגיד לו פעם הבא שדי ולא יספר לי לי יותר, למרות שאני לא רוצה שתהפוך למעין פנטזיה שלו בצד האחורי של המוח.זה קצת מציק לי תשובתך כי לא סתם הוא מעלה אותה.....אבל אנחנו עוברים שבוע הבא לגור ביחד. אז אולי אני סתם חוששת אבל בטח שהשוואות לא עושות לי טוב, למרות שיחסית זה לא כבד עלי ולא כ"כ איכפת לי. למרות שהיא תופסת מקום לפעמים בשיחות שלנו. הוא פעם אמר לי "זו החברה האחרונה שלי, הקשר המשמעותי האחרון שהיה לי, איתה גרתי פעם וכו'...." אני לא "אחנוק" אותו אבל אגיד לו עזוב שזה מפריע לי. אולי יותר ברור............
ד"ר אורן חסון
לקבל
⌄
דנה יקרה,
זה נכון שיש לו עבר וזכרונות, ושצריך לקבל אותם. אבל לא צריך לקבל אותם בפרצוף בכל פעם מחדש. ואם הוא יפסיק לספר לך זה לא יהפוך להיות יותר פנטזיה מאשר אם הוא ימשיך לספר לך. אבל זה יהיה פחות קשור למשחקי הכוח שביניכם, כי תפסיקי לשחק את הפגועה.