בחירת בן זוג: מה חשוב?
טלי
האם הזוגיות מתאימה לי
⌄
שלום
אני בת 31 יש לי חבר שצעיר ממני ב3 שנים , מתחילת הקשר ( 6 חודשים) הוא מובטל וגר עם אמו ואחיו . כמו כן עם התקדמות היחסים גילתי שהוא טיפוס פאסבי ולא החלטתי מה שדי הפריע לי כי אני בדיוק ההיפך . אך עם זאת הוא מאוד אוהב אותי מאוד מכבד אותי , טוב אליי , בנתיים מצליח להתגבר על השגעונות שלי ( ויש לי ) , וגרם לי לאהוב אותו בשל כך . אך לצערי כל תקופת הקשר אני מסתובבת עם תחושה של ספקות , כי באיזה שהוא מקום מפריע לי מאוד שאנחנו בנקודות שונות בחיים (אני כבר עובדת גרה לבד ועצמאית והוא לא) , והפסאביות שלו וחוסר החלטיות גורמת לי לא להעריך אותו מספיק . אני מרגישה שזה לא נכון להיות עם מישהו שאני לא לגמרי שלמה איתו , אך מצד שני יש לו גם הרבה יתרונות . לפני כמה ימים החלטתי להפרד כי הספקות הציקו לי , ולא הרגשתי שהוא הבחור , ועכשיו אני בלבטים האם עשיתי את הצעד הנכון כי למצוא בחור טוב בגילי בימינו לא כל כך קל , והוא הצהיר בפניי שהוא אוהב אותי מאוד ומקבל את החלטה שלי ,ויהיה מוכן שנחזור במידה והתחרט .אני מתלבטת האם לתת לזה נסיון נוסף ? האם לנסות מגורים משותפים ולראות איך אנחנו מסתדרים על בסיס יומיומי , כי לאורך כל הקשר היינו מתראים בעיקר בסופ"ש ובתכלס חיים משותפים זו הבחינה האמיתית ומה גם שאנשים משתנים . אשמח אם תוכל לייעץ ברור לי שהחלטה סופית רק אני אוכל להחליט בסופו של דברתודה מראשטלי
ד"ר אורן חסון
לפי מה אנחנו בוחרים בן זוג...
⌄
טלי יקרה,
אנחנו בוחרים את בני הזוג שלנו על סמך שני קרטוריונים עקריים. על פי מידת הרצון שלנו בהם, ועל פי מידת הרצון שלהם בנו. מה שאת מספרת לי הוא שהוא עומד בקרטוריון השני. הוא אוהב אותך מאד, הוא רוצה אותך, ואת, ככל הנראה, עומדת בקרטוריון הראשון שלו. אלא שמבחינתך, הוא לא עומד במרבית הסעיפים של הקרטוריון הראשון. הסיבות העקריות לכך שאת כן רוצה בו שייכות לקרטוריון השני. יכול להיות שהוא גם נראה לטעמך חיצונית, מה שאכן שייך לקרטוריון הראשון. אבל הוא לא מספק לך עניינים אחרים הקשורים לקרטוריון הראשון, והם עצמאות כלכלית, בטחון כלכלי, אסרטיביות, חריצות – כולם קשורים ליציבות הקשר וליציבות כלכלית לאורך זמן. אלו הם קרטוריונים שאומרים לך איך ייראו החיים שלך לאורך זמן, עד כמה הם יהיו נוחים, עד כמה הם יהיו או לא יהיו מאבק לשרוד, ומה יהיה גודל הדירה שבה תגורו, ואפילו מה יהיה גודל מסך הטלויזיה שלכם (וסליחה שהגעתי גם עד לפרטים הקטנים, והפחות חשובים). לא פלא שסקרים שנערכו בארצות רבות בעולם מצביעות על כך שאלו הם הקרטוריונים החשובים ביותר שלפיהם נשים בוחרות גברים. ובסך הכל הסברתי לך את מה שכנראה עבר לך בראש בתהליך ההתלבטות שלך, ואולי באופן יותר ברור, ואולי אפילו נתתי לך לגיטימציה לחשוב כך. בסופו של דבר, את המאזן הסופי את צריכה לעשות בעצמך.