השוואות בזוגיות: איך להשתחרר?
דניאלה
איקס על האקס
⌄
היי,אני בת 28. לפני כשלוש שנים נפרדתי מבן זוג- קשר של שלוש שנים.קשר מאוד קשה שהיום אני יודעת לומר שהיה צריך להגמר הרבה לפני שנגמר באמת..העניין הוא שמאז ועד היום הקשר עם האקס לא ברור לי בכלל, שבועיים אחרי הפרידה שלנו הוא כבר הכיר מישהי חדשה ויצא גם איתה שלוש שנים ושבוע אחרי שנפרד ממנה (לפני כשבועיים) כבר מצא מישהי אחרת שמאוד מאוהב בה לדבריו.ואני, עדיין מחפשת את עצמי, מאוד רוצה זוגיות אך לצערי לא מצליחה למצוא.. היו לי אחריו מספר קשרים קצרים וכן הצלחתי להתאהב, אך עדיין מרגישה דברים לא ברורים לגביו. אני לא רוצה לחזור אליו ולא מרגישה רגשות של אהבה. אבל למה הוא לא יוצא מהראש? האם את החוסר שאני מרגישה אני "מדביקה" אליו? אני מאוד מקנאה בעובדה שהוא נכנס ויוצא ממערכות יחסים (ללא קשר לטיב היחסים שהוא יוצר)לא מדובר בו, אלא בי, אני רוצה לעבור הלאה ממנו, לא להיות מופעלת ממילים וממעשים שלו. מאוד רוצה זוגיות חדשה ומרגישה מוכנה, בשלה והרבה יותר "בריאה" לקראת האחד והיחיד שלי..רק לא מבינה למה זה לא קורה :(אשמח להארות והערות בעניין.תודה רבה, דניאלה
ד"ר אורן חסון
את שומרת אותו. כקנה מידה להצלחה שלך
⌄
דניאלה יקרה,
נכון אמרת: את עסוקה מדי בהשוואות, במקום להתסכל על עצמך בלבד. וכשאת עסוקה בהשוואות בינך לבינו, כמובן שלא תוציאי אותו מראשך. כי את לוקחת אותו כדי לדעת איך את מתנהלת באופן יחסי, ולכן הוא שם כל הזמן. מכאן שאת צריכה קודם כל להבין מדוע את עושה את זה (כי יצאתם פחות או יותר מאותה נקודת מוצא? כי נפגעת כאשר הוא "הסתדר" מהר כל כך, ואז אולי "לו אין בעייה, והבעייה היתה שלך", כביכול?). אחר-כך, להבין שזה מפריע לך. ולבסוף – שאין כל קשר בין מה שהוא עושה למה שאת עושה. הוא לא קנה המידה שלך, והצלחתך אינה תלויה בהצלחתו, וגם לא בכשלונו. הדבר היחיד שתלוי בו זו ההרגשה שלך. אז למה את צריכה את זה?
דניאלה
את שומרת אותו. כקנה מידה להצלחה שלך
⌄
תודה על תשובתך!זו שאלת השאלות בתקופה האחרונה..אני כבר לא מסוגלת להכיל את כל מה שעובר עליי בעקבות זה.. יש לי פלאשים מהתקופה שלנו יחד. ואני לא עסוקה בגעגועים למה שהיה, הוא פשוט שם כתזכורת לאיפה שאני נפלתי והוא הצליח "להנצל"זה מפריע לי נורא, הלוואי והייתי יכולה להסתכל על הדברים ממקום אחר, אבל אני לא מבינה למה אני עושה את זה בכלל..מנסה לדלל את הקשר איתו למינימום של המינימום אך עדיין מוצאת את עצמי תרה אחרי פיסות מידע לגביו ולגבי הביחד החדש שלו בעוד אני עומדת במקום.לא הבנתי את המשפט- הדבר היחיד שתלוי בו זו ההרגשה שלך.ממש אוף!
ד"ר אורן חסון
להסתכל על מה שאת לא יכולה?
⌄
דניאלה יקרה,
התכוונתי לכך שאת כבר לא תלויה בו בשום פרמטר. את רק מרשה להרגשה שלך להיות תלויה בו, וחבל. עקרונית, כרגע, מכיוון שהוא לא רלוונטי לך, זה כמו לבחור מישהו באקראי, ולהחליט שאת מחליטה למדוד את עצמך ביחס אליו כדי להחליט אם את מצליחה או לא. ומכיוון שבחרת מישהו שיצא לו להיות בקשר מיד אחר-כך, את מחליטה שאת לא מצליחה, והמחשבה הזו כשלעצמה מפריעה לך להצליח. הסיחי דעתך, והפסיקי להביט למי שלא רלוונטי לך עכשיו.אלא שיתכן שאת אולי חושבת שהוא אולי כן רלוונטי, ולכן מפריעה לך הידיעה שהוא בקשר. החליטי איפה את נמצאת, ולאן את רוצה ללכת, ותתחילי ללכת לאן שאת יכולה, ולהפסיק להסתכל לאן שאת לא יכולה.