השהייה כואבת: מה קורה בזוגיות?
שני
על סף פירוק
⌄
שלום,
אני בת 22 ונמצאת בקשר מזה שנתיים וחצי עם בחור בן 23היכרנו כששנינו היינו בצבא והקשר התחיל נהדר והמשיך לכיוונים רציניים מבחינת שנינו.בזמן האחרון הקשר הידרדר, כבר לפני כמה חודשים הוא אמר שיש לו ספקות לגביי ושמפריע לו שהניסיון המיני שלו לפני שפגש אותי לא גדול כפי שהוא היה רוצה שיהיה,אבל הוא אמר שהוא אוהב אותי ורוצה להישאר איתי.הפסקנו לדבר אחד עם השני ובכלל להתעניין אחד בשני. הוא עומד לנסוע בעוד כמה חודשים לחודשיים בחו"ל, ואני תומכת בו ולא רוצה למנוע ממנו את החופש שלו שכל כך חשוב לו אבל בגלל שאנחנו במצב רגיש אני מפחדת שהוא ימצא שם מישהי אחרת.הוא אומר שהוא אוהב אותי ולא רוצה להיפרד וגם אני מאוהבת בו ודיברנו על כך שאנחנו רוצים לנסות להציל את הקשר שלנו אבל הוא לא עושה מאמץ מסיים שיחות איתי נורא מהר בטענה שהוא עסוק, הוא לא מפגין חיבה יותר ואני מרגישה לא רצויה בכלל.אני לא יודעת מה לעשות, אני מפחדת שאני מאבדת את האהבה הכי גדולה שלי ואני לא יודעת איך להציל אותה.בבקשה תעזור ליתודהשני
ד"ר אורן חסון
כאב בהשהייה
⌄
שני יקרה,
הפסקתם לדבר זה עם זו, ובכלל להתעניין זה בזו. הוא עומד לנסוע בעוד כמה חודשים לחודשיים לחו"ל, ואת פוחדת שהוא ימצאשםמישהי אחרת. מה לא בסדר בתמונה הזו? למה שם? אם אתם לא מדברים או מתעניינים זה בזו, הוא לא חופשי לעשות את זה בחודשים הארוכים כאן, ובעיקר כאשר כאן יותר קל ליצור קשרים משמעותיים, ושם הוא רק חודשיים?באותה נשימה את גם אומרת שהוא לא רוצה להיפרד ואת מאוהבת בו, ושאתם רוצים להציל את הקשר. ובעצם, שאתם כן מדברים, אלא שהוא מסיים שיחות נורא מהר. אני מניח שזה בעיקר בטלפון ומרחוק, ובעצם הקשר שלכם נגמר, או יצא להפסקה ארוכה.ושוב, באותה נשימה את אומרת שהוא אוהב אותך ולא רוצה להיפרד, אבל הוא לא מפגין כלפייך חיבה, ואת לא מרגישה רצוייה כלל. ואני שב לשאלה: מה לא בסדר בתמונה הזו? את חוששת לאבד את האהבה הכי גדולה שלך, והתמונה בגדול מראה שכנראה כבר איבדת אותה. זה פשוט כואב, ולכן קשה לך להשלים עם זה.אם את רוצה שלא לאבד אותו, אולי כדאי שתפסיקי להיות מבינה כזו, ואולי כועסת כזו, ולתת לו חופש כבר מהיום. בדקי איתו את האפשרות להיות ביחד, עכשיו, עד לנסיעה שלו לחו"ל. זה גם יעזור לך לדעת כבר עכשיו אם הוא (1) באמת מעוניין להיות איתך, או (2) מעוניין להיות איתך, אולי, אבל רק לאחר התנסויות נוספות, בארץ או בחו"ל, או (3) בעצם לא ממש מעוניין. לצערי, לא אוכל להחזיר לך אותו, אבל כדאי שתדעי טוב יותר היכן את עומדת. חוסר הודאות שלך גורם לך לכאב בהשהיה. וזה קשה יותר מכאב של ידיעה, שאחריה יש שיקום וממשיכים הלאה.מעבר לכך, אני לא יודע אם לדברים שאומר עכשיו תהיה עבורך משמעות היום. אולי בעוד שבוע, בעוד חודש או בעוד שנה. ואומר בכל זאת: היום הוא האהבה הגדולה שלך. אם הקשר שלכם יסתיים עכשיו, תגיע לך בעוד זמן מה אהבה גדולה אחרת, ואולי גדולה יותר. סיום קשר הוא כואב, ובעיקר כאשר היו ציפיות גבוהות ממנו. אבל אנחנו בנויים להשתקם, ובדרך כלל מצליחים. אנחנו בנויים גם להתאהב מחדש ובדרך כלל מצליחים.